Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Gordon cooking Gordon Ramsay

Gordon Remzi (Gordon Ramsay) je verovatno najpoznatiji i najuspešniji svetski ugostitelj. Rođen je 8. novembra 1966. godine u Škotskoj, visok je 186cm i  srećno je oženjen. Živi sa svoje četvoro dece, dva buldoga i suprugom.

No, ako pričamo o njegovom poslovnom angažmanu, lista je daleko duža. Nakon što je kao dečak morao da odustane od fudbalske karijere zbog povrede kolena i ligamenata, odlučio je da se školuje u oblasti ugostiteljstva. Učio je najpre u Londonu, zatim u Francuskoj. Restoran u kome je radio kao glavni kuvar, dobio je tri Mišelin zvezdice samo tri godine nakon otvaranja. Da pojasnim, Mišelin zvezdice su najprestižnije priznanje koje ugostitelj može dobiti. Takozvani “inspektori“ dolaze u restoran kao obični gosti, te tamo ocenjuju kompletnu uslugu o kojoj kasnije pišu izveštaje. Svake godine, objavljuju spisak restorana koji su privilegovani da dobiju jednu, dve ili tri zvezdice. Tri, kao najviši stepen, imaju čast da poseduju samo četiri britanska ugostitelja. Gordon je godinama razvijao svoje umeće, reputaciju i naravno, svoj brend. Danas, on je i TV lice, kao i autor nekoliko knjiga, kulinarskih projekata i putopisa, te vlasnik kompanije Gordon Ramsay Holdings, u okviru koje se nalaze brojni restorani, pabovi i hoteli širom sveta.

Gordon Gordon Ramsay

Fascinantno je da je Gordon sposoban da vodi i prestižne restorane, kojima mi obični smrtnici ne možemo ni da priđemo na kilometar i engleske pabove u kojima služe čizburgere za £9 (što je u Londonu jeftino!). Gledajući njegov zvanični sajt, uhvatila sam sebe kako mi idu bale na usta, što zbog ambijenta, što zbog hrane.

Gordon cooking in Toronto Gordon Ramsay

Ipak, pošto još uvek nisam bila u mogućnosti da njegovu hranu probam, već samo da balim na nju pred ekranom, zanemariću taj deo. Okrenućemo se njegovoj medijskoj pojavi. Broj emisija koje ovaj čovek radi je zaista impresivan. Njegova prva emisija,“Remzijevi kuhinjski košmari“ (“Ramsay’s Kitchen Nightmares”), počela je da se emituje 2004. u Britaniji. Iste godine, počela je sa emitovanjem britanska verzija emisije “Paklene kuhinje“ (“Hell’s Kitchen” – hmmmm, na koga li vas ovo podseća?!). Samo godinu dana kasnije, Sjedinjene Države su odlučile da, u produkciji kuće FOX, naprave sopstvene verzije obe emisije. Upravo tada je Gordon postao planetarno popularan. Nakon gledanja svih emisija po malo, zapazila sam ogromnu razliku među njima. Američko sceniranje emisija i planiranje svake sekunde istih, sa sve dramatičnom muzikom, zaista ume da izludi. No ipak, njegov prepoznatljiv karakter je možda i izraženiji kada radi sa neobučenim Amerikancima koji pokušavaju da kuvaju na isključenom šporetu. Dakle, osim što je poznat po svojim izvanrednim kulinarskim sposobnostima, neki ga ocenjuju kao “drugorazredno ljudsko biće“. Zašto? Zato što je količina psovki koju izgovori u jednoj emisiji sigurno veća od količine hrane koja se napravi. Zato što neizostavno vređa takmičare i mušterije na najspektakularnije načine. Zato što tera kuvare da probaju sopstvene splačine, u koje katkad zna i da pljune, pre nego što ih baci u kantu i šutne je preko kuhinje. Zato što je sarkastični, sjajni, drski, histerični britanski kuvar. Stoga, ukoliko želite da ga bolje upoznate, preporučujem sledeću kombinaciju: britanski “Kuhinjski košmari“ i američka “Paklena kuhinja“. U “Kuhinjskim košmarima“ Remzi ide u problematične, da ne kažemo propale, britanske restorane, od kojih neki i ne moraju biti u Britaniji. Ovde možete videti potpuno necenzurisano psovanje, Gordona koji lomi godinama skupljanu kolekciju posuđa jednog londonskog restorana i kuva paelju na plaži za jednog Britanca koji drži restoran u Kosti del Sol.

Gordon Ramsay Kitchen Nightmares Gordon Ramsay

Sa druge strane, ukoliko zaista želite da vidite divljaka na delu, pogledajte “Paklenu kuhinju“ u kojoj Gordon pokušava da nauči mlade, tek obučene kuvare veštini svog zanata. Doduše, Amerikanci sve cenzurišu, što jako iritira, no možete na netu naći i necenzurisane verzije.

Gordon Hells kitchen Gordon Ramsay Hells Kitchen 3 Gordon Ramsay

Mnogi ga ne vole, još više njih ga voli. Ja ga obožavam. Ukoliko uspete da nađete još nekoga ko tako sjajno izgleda, kuva stvari koje ja mogu samo da sanjam (a pazite, ja umem i sarme da spremim!), priča najseksi akcentom na svetu, nekontrolisano psuje i vređa sa punim pravom, slobodno mi javite. U međuvremenu, znajte da Gordon takođe obožava fudbal, automobile (nekoliko puta je pobeđivao u trkama u emisiji “Top Gear“) i Lejkerse – uslikan je sa Dejvidom Bekamom (David Beckham) u prvom redu na utakmici. Neke od njegovih kulinarskih sposobnosti možete videti u kratkim snimcima emisije “The F Word“. Takođe, pogledajte snimak ispod i zvanično se upoznajte, te krenite u pohod na kulinarske emisije. Prijatno!


Alitria Silva – Mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormanu želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormana Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Editors choice