Velike su šanse da ne obraćaš mnogo pažnje na donji veš, jer ti je mnogo važnije šta ćeš obući od odeće koja se vidi i koja čini tvoj imidž. Ali par gaćica koje su ti čitavog dana neudobne, narušiće tvoje raspoloženje i samopouzdanje mnogo više nego pogrešna boja bluze, tako da bi trebalo da obratiš pažnju i izbegneš najčešće greške koje sve žene prave i onda kad se na brzinu oblače i dohvate prvi komad donjeg veša koji im je pod rukom, kao i onda kad kupuju donji veš.

Ne nosiš pamučan donji veš

Pamučne gaćice možda nisu jako seksi, ali defintivno jesu zdravije i udobnije. Svila ili neki sintetički materijali, nisu propustljivi, “ne dišu” i zadržavaju vlagu, koja se nakupi i zbog znojenja i zbog prirodne uvek pomalo vlažne sredine “tamo dole”. Možda su ti takve gaćice prijatne kad ih obučeš, lepo prijanjaju i ne ocrtavaju se na pantalonama, ali u njima se jednostavno “upariš” a to stvara dobre uslove za razvoj bakterijskih infekcija. Potrebno je da u dnevnoj varijanti nosiš pamučne gaćice, a ako koristiš dnevne uloške i oni treba da budu pamučni, iz istih razloga. Svilene gaćice ostavi za specijalne prilike – one u kojima ih nećeš dugo imati na sebi.

Nosiš tange

Tange su možda odličan izbor kada se utegneš u helanke za vežbanje, jer želiš da budeš najbolja riba u teretani. Ali fizička aktivnost samo uvećava šanse za neprijatne posledice nošenja tangi. Njihova traka, koja služi umesto zadnjeg dela (zavučena među polovine tvoje zadnjice i tare se o tvoj analni otvor) može da posluži kao direktan put kojim najčešća stanovnica ovog predela, bakterija ešerihija (E. coli) dospeva do tvoje vagine. Znojenje, kretanje, trenje – opet je pametnije obući pamučne gaćice, nego tange i izbeći ovaj rizik.

Donji veš nekad i sad GALERIJA Greške koje praviš pri izboru donjeg veša
Comments