Brijanje pri jutarnjem ili večernjem tuširanju?

Ukoliko planirate da obrijete noge tokom tuširanja, bolje je da to učinite ujedno sa tuširanjem pred spavanje, nego sa jutarnjim tuširanjem. Nakon večernjeg tuširanja odlazite na spavanje, kada će vam se noge zagrejati – što će izazvati povlačenje korena dlake u folikul, usled neprimetnog oticanja vaše kože pod toplotom. Samim tim, sutradan će vam noge izgledati glatkije i biće prijatnije na dodir.

Umivanje i tuširanje treba odvojiti

Mnogi od nas su barem nekad probali da uštede vreme time što će uskočiti pod tuš, okupati se, umiti se i oprati kosu istovremeno, ali to zapravo nije preporučljivo – a naročito ako imate kožu lica sklonu aknama i problemima. Proizvodi koje koristite za kosu i telo ne bi trebalo da dolaze u kontakt sa vašim licem, kako ga ne bi dodatno iziritirali. Takođe, možda mu preterana vlaga koja se kondenzuje pri tuširanju neće prijati, tako da je bolje da celokupnu rutinu nege lica odvojite od odlaska na tuširanje.

Izbegavajte jako brisanje peškirom

Kada izađete iz tuš kabine, pokušajte da se oduprete potrebi da odmah istrljate telo peškirom. Po vašu kožu je bolje da se jednostavno blago istapkate peškirom, a zatim nanesete losion na kožu koja je još uvek vlažna, kako bi vaša koža zajedno sa losionom za telo upila dodatnu vlagu koja je na njoj. Takođe, jako trljanje peškirom nije pogodno za kožu sklonu sušenju, ili onu koja je osetljiva i sklona ekcemima.

Naslovna fotografija: instagram.com/federicola

Jovana

Comments