Zagrljaj neguje odnos dve osobe – pokazuje poverenje, nežnost, zahvalnost. Tera nas da se zaustavimo i da se u potpunosti predamo trenutku u kome doživljavamo prijatnost grljenja, a to je dragoceno u ovom užurbanom svetu u kome jedva zastanemo da uhvatimo dah i samo jurimo isprogramirani od jutra do sutra. U zagrljaju zaboravljamo na sve. Ne samo na sve što nas brine i opterećuje, nego uopšte na sve – zaboravljamo na sebe, doživljavajući preplavljujuća osećanja topline i prijatnosti. To je ono kad vam se čini da vreme stoji i da biste mogli da zaspite grleći se sa nekim i uopšte nemate želju da se od njega odvojite, samo biste se grlili još i još, a neki deo vas izdaleka poručuje da nije primereno beskrajno grliti nekog ko ti nije seksualni partner, a da zagrljaj sa partnerom treba da preraste u maženje i ljubljenje i uvod u erotsku igru.

Imate prava da zaboravite na sve u nečijem zagrljaju i da odgurnete konvincionalni ego, kad počne da vam šapuće nešto o tome šta treba i ne treba.

Osoba sa kojom se grlite sigurno se oseća isto kao i vi, a kad u nekom trenutku o tome porazgovarate, utvrdićete koliko je i ona srećna kad se grlite i koliko voli da vas zagrli i koliko joj je glupo što nekakva primerenost ograničava trajanje i uživanje u grljenju. Dakle, zagrljaj svojom snažnom neverbalnom, odnosno, direktnom energetskom porukom, podstiče komunikaciju, koja je ključ svih naših najvažnijih odnosa.

Grlite se – i ne gledajte na sat, na pristojnost i na konvencionalnost. Grlite se do samozaborava!

Izvor fotografija: instagram.com/humanlovers

Aleksina Đorđević

Comments