Prijateljstva neretko budu zanemarivana

Svaka od nas ima tu drugaricu koja prosto nestane kad god je u ljubavnoj vezi. I to je jasan znak da je njoj ljubavna veza od daleko veće važnosti od vašeg prijateljstva. To je, takođe i znak da vam takva prijateljica nije potrebna.

No, u životu smo tako i učeni da partner dolazi na prvo mesto, zato kada izgubite prijatelja niko ne očekuje da žalite što se to dogodilo. A nemoguće je samo preći preko toga. Zato gutate tu tugu i potiskujete svoje emocije i ne dajete dovoljno pažnje sopstvenom gubitku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Noisetier (@thenoisetier)

Ono što treba naglasiti jeste da je mnogo lakše naći novog partnera, nego novog najboljeg prijatelja. Stvar je u tome što partneri mogu biti zamenljivi (dok ne nađete onog pravog), a najbolji prijatelji baš i nisu.

Za najboljeg prijatelja vas vezuju sećanja

Vaše prijateljstvo je trajalo godinama, možda čak i decenijama, možda se poznajete od vrtića ili osnovne škole. Imate zajedno toliko sećanja, od dečijih nestašluka, prvog opijanja, deljenja iskustva prvog poljupca, prvih momaka, prvog seksa, prvog raskida, partijanja i ludovanja, zajedničkog provoda na moru, otvaranja i pričanja o najdubljim strahovima i tajnama.

Raskid prijateljstva vas može uzdrmati do srži, jer ćete se osećati kao da vam fali jedan deo sebe. Bićete toliko povređeni da nećete znati kako da se oporavite i kako da nastavite bez tog prijateljstva koje vam je obeležilo život.

I, šta je lek za raskid prijateljstva?

Lek za raskid prijateljstva jesu drugi prijatelji, koji će vas razumeti, koji će želeti da sa vama pričaju o tome i koji shvataju da su prijateljstva nezamenljiva. Samo ako ste srećnik, vaša prijateljstva će trajati za ceo život.

Naslovna fotografija: instagram.com/

Jovana Petković

Comments