Neobični filmovi su njegova specijalnost, osvojio je mnogobrojne nagrade, između ostalog i nagradu žirija u Kanu, a nominovan je za Oskara u dve kategorije za dva različita filma: za nagradu za najbolji film na stranom jeziku i u kategoriji najboljeg originalnog scenarija. Rođen je u Atini i studirao je režiju. Pre većih ličnih i profesionalnih ostvarenja režirao je mnogobrojne TV reklame, muzičke spotove, video snimke za plesne kompanije, kratke filmove, ali i eksperimentalne pozorišne predstave. Čak je učestvovao u osmišljavanju ceremonije otvaranja i zatvaranja Letnjih olimpijskih igara 2004. godine. Njegov prvi dugomtražni film je Kinetta, zatim slede Očnjak, Alpi, Jastog i najnovije ostvaranje Miljenica, koje je oduševilo mnoge.

On je Yorgos Lanthimos, filmski i pozorišni reditelj, producent i scenarista, kreativac i pravi umetnik, koji će svoju biografiju obogatiti sa dva nova projekta, koja je sproveo u delo zajedno sa italijanskim luksuznim brendom Gucci.

Sarađivao je sa brendom Gucci u okviru kampanje Gucci Cruise 2020, koja je i te kako bila zapažena i pobrala je mnogobrojne pozitivne kritike i komentare.

Njegov najnoviji projekat takođe je vrlo specifičan, kao i celokupan njegov rad, a mnogi su se obradovali što je nastavio svoju saradnju sa ovim luksuznim italijanskim brendom. Naime, Gucci je lansirao svoju foto knjigu, u kojoj na jedinstven način spaja modu, kulturu i umetnost. 

Comments