Modna kuća Gucci je jedan od najluksuznijih italijanskih brendova na svetu. Osnovao je 1921. godine u Firenci Guccio Gucci, proširila se brzo da bi danas bila svetski poznati brend u kreiranju muške i ženske odeće, obuće, torbi, nakita i satova.

Gucci je zaista osvojio svet zahvaljujući kreatorki Fridi Giannini. U kolekciji ove sezone, Frida je za nas pripremila liniju koja stvara sliku jake nezavisne žene sa seksipilom i stavom.

Sa besprekornim izgledom, od glave do pete, klasični komadi uz struktuirane krojeve i minimalističke oblike podižu celu kolekciju na viši nivo gde je moda umetnost ispoljena kroz odevne komade. Čizme preko kolena, isečene haljine, animal print, krzneni kaputi, haljine bez forme, svetlucavi materijali ili čipka, samo su neke od ideja koje je ona prikazala svojom revijom. Boje koje je odabrala su čisto bela, svetle nijanse plave, sive i bež ,ali i tamnije boje, crna, braon i crvena.

Gucci kolekcija za jesen/zimu 2010/11. kombinuje sve aktuelne trendove kao što su krznene bluze sa skinny pantalonama, čizme preko kolena, haljine dugih rukava, haljinu od braon kože, kratke blejzere, trenč sa animal printom, asimetrične haljine na jedno rame, providne koktel haljine i krznene kapute.

gucci1 Gucci rtw jesen/zima 2010/11. gucci2 Gucci rtw jesen/zima 2010/11. gucci3 Gucci rtw jesen/zima 2010/11. gucci4 Gucci rtw jesen/zima 2010/11. gucci5 Gucci rtw jesen/zima 2010/11.

Izvor fotografija: vogue.com

Comments