Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Ako bismo morale da biramo, mislimo da je tanka i slaba kosa definitvno najveće #beauty prokletstvo koje može da nas zadesi! Da, tip kose ne možemo da biramo, ponekad se prosto tako desi, ali ponekad naša kosa jeste stvar naših izbora. Na primer, to što se stresiraš na poslu ili iz bilo kog drugog razloga, to što pušiš, ne vodiš računa o ishrani, a previše se izlažeš i štetnom UV zračenju može da dovede do toga da tvoja kosa postane slaba, da se lako lomi, da je dlaka tanja, a da je volumena sve manje i manje. To znači da je masa tvoje kose opala, tačnije, da su otpornost, debljina i broj vlasi dovedeni u pitanje. Kao što smo već naglasili, to može da bude rezultat nekih spoljašnjih faktora, a nekad ova “drama” dolazi i sa godinama.

Bilo kako bilo, ukoliko imaš problem sa proređivanjem kose, nedostatkom gustine i mase kose, a ipak želiš jaču i gušću kosu, možemo da ti kažemo dve stvari. Prvo: nisi jedina! Drugo: imamo rešenje! Osim što bi trebalo da se oslobodiš štetnih navika koje smo već naveli i počneš vedrije da gledaš na svet oko sebe (jer stres definitivno najviše utiče na naš izgled i zdravlje), potrebno je da malo više pažnje posvetiš samoj nezi kose koja u najvećoj meri jeste ključna za rešavanje problema. Zato, evo tri ključna koraka u nezi kose koji će ti već nakon prvog “sprovođenja u delo” dati rezultate – 40% veća masa, gustina i jačina kose* zvuči prilično primamljivo, zar ne? (*Potrošački test, 138 žena, nakon šestonedeljne upotrebe potpune linije Densi-Solutions.)

Korak 1

Krenimo od samog pranja kose. Preporučljivo je da koristiš šampon koji sadrži aktivne sastojke ramnozu, vitamin E i Filloxane – ramnoza pomaže u poboljšanju kvaliteta vlasišta za jaču i otporniju kosu, vitamin E štiti od spoljašnjih uticaja koji mogu da deluju na rast i kvalitet kose, dok Filloxane ojačava kosu iznutra kako bi bila čvršča i deblja. Naš favorit je Vichy Densi-Solutions šampon za tanku i slabu kosu koji deluje od vlasišta i uklanja nečistoće dok istovremeno revitalizuje kosu celom dužinom. Kosi vraća jačinu, debljinu i zdrav izgled i već nakon prvog pranja ćeš primetiti da tvoja kosa izgleda neuporedivo bolje!

Densi Solutions šampon za tanku i slabu kosu #HairGoals: Kako da ojačaš kosu u 3 laka koraka?

Editors choice