Do skoro sam živela u ubeđenju da će me kratka kosa spasiti muka zvanih “negovanje i stilizovanje kose tokom leta”, a onda sam shvatila da, koje god dužine da mi je kosa, svakako moram da je isfeniram, ispravim ili na bilo koji drugi način osušim i oblikujem što znači – ništa od moje summer hair slobode! Osim toga, sređivanje kratke kose je još i zahtevnije i teže nego sređivanje duge, tako da je moja ljubav prema dugoj kosi na kraju ipak preovladala ovog leta, bez obzira na sve okolnosti.

Međutim, eto mene sad sa dugom kosom i – ne znam šta da radim sa njom! Bez fena ili prese za kosu ne mogu napolje, a iskreno, dosadilo mi je da je stalno nosim vezanu u rep ili punđu kada se dese “bad hair days” (što je gotovo svakodnevno). Imaš sličan problem? U nastavku ti otkrivamo nekoliko rešenja kako da ovo leto provedeš sa najboljom frizurom do sada!

Ako ne možeš bez fena…

Računaš: leto je, toplo je, kosa će se osušiti sama očas posla. Međutim, ako ti se kosa teže suši ili nakon prirodnog sušenja ne izgleda onako kako želiš, naravno da ćeš morati da upotrebiš fen. Ukoliko te pored sunca i vode (u moru ili bazenu) brine i dejstvo fena na dlaku jer ne želiš da oštetiš kosu, isprobaj Philips MoistureProtect fendaje kosi savršeni sjaj dok istovremeno čuva njenu prirodnu vlažnost zahvaljujući infrared senzoru koji konstantno meri i prilagođava temperaturu sušenja kose kako se ne bi dodatno oštetila. MoistureProtect fen ima čak šest različitih podešavanja brzine i temperature sušenja, kao i opciju hlađenja idealnu za učvršćivanje frizure, dok ThermoProtect tehnologija sprečava pregrevanje kose. Ovo znači da najzad imaš fen koji ne oštećuje već, naprotiv, neguje tvoju kosu i uvek obezbeđuje savršenu frizuru!

philips diy 2 1 #HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Ako je presa za kosu tvoja svakodnevica…

Naravno da sve obožavamo ispravljenu kosu, a neke dužine prosto izgledaju daleko bolje kada je kosa ispravljena “kao papir”. Pa ipak, žao nam je da gotovo svakog dana “mučimo” kosu agresivnim presama jer ipak brinemo o njenoj nezi. Čini se kao da ova zagonetka nema odgovor, ali nije tako! Philips nam nudi još jedan MoistureProtect proizvod, presu za kosu, uz koju možeš da imaš savršeno ravnu i glatku kosu svakog dana, bez oštećenja. Philips MoistureProtect presa za kosu ima titanijumske ploče koje garantuju brže ispravljanje nakon kojeg su tvoji pramenovi sjajni i nežni na dodir. MoistureProtect tehnologija održava prirodnu vlažnost kose, dok MoistureProtect senzor omogućava inteligentno ispravljanje – kosa se “analizira” čak trideset puta u sekundi kako bi temperatura uvek bila optimalna i kako bi kosa ostala zdrava i hidrirana. Presa se zagreva za svega 15 sekundi što znači da ćeš sjajnu, negovanu frizuru postići još i brže nego što si navikla!

philips diy 1 #HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Ako ne znaš kakvu frizuru da napraviš…

Došli smo i do onog najtežeg dela – šta raditi sa dugom kosom kada više ne znaš šta da radiš sa njom? Osećaj nam je savršeno jasan, zato ti u nastavku donosimo predlog za jednostavnu letnju frizuru koju možeš da napraviš sama, a uz koju ćeš izgledati sjajno u svim prilikama, svakog dana! P.S. Pletenice su i dalje jako popularne u beauty svetu, pa eto još jednog razloga da isprobaš ovu frizuru već danas.

Produkcija: WANNABE MEDIA
Video: Vesna Kojić
Fotografije: Alek Živković

Ivana

Comments