Mnogi hairstyle i beauty trendovi dolaze i prolaze – ali trend frizura koje su bile aktuelne krajem 90-ih i početkom 2000-tih godina je izgleda tu da ostane. I što se mene tiče, može da ostane tu celu jesenju sezonu. 2020. godinu generalno su obeležili modni trendovi iz ovog perioda, najviše među mlađim generacijama koje viđam na Instagramu i TikTok-u i veoma mi je interesantno što današnji “klinci” inspiraciju traže u look-ovima koji su meni nekada bili samo svakodnevica. Početak 2000-ih i kraj 90-ih godina obeležava zabavna i neobavezna estetika puna eksperimentisanja, od lokni koje su nastale vezivanjem kikica, do intenzivnih pramenova u kontrastnoj boji u odnosu na boju vaše kose, pa do neobičnih scrunchie gumica, šnalica i space punđi.

Ovi tipovi frizura u meni pomalo izazivaju nostalgiju, ali istovremeno uživam u njihovoj opuštenosti i činjenici da nešto čemu se malo smejem kada prolazim kroz stare fotografije sada mogu da uklopim i stilizujem na fashion i aktuelan način. Zato, u nastavku teksta pronađite nekoliko idealnih look-ova inspirisanih 90-im godinama kojima ćete osvežiiti svoj stil. U krajnjem slučaju, zašto se samo ne biste malo zabavili umesto da se isfenirate isto kao i svaki put do sad.

Lokne nastale vezivanjem kikica 

Da, najlakši način da dobiješ talase i onaj koji si sigurno toliko puta isprobala kada si bila devojčica – vežeš kikice pred spavanje, probudiš se ujutru i ta-daa! Naravno, 90-ih je bilo aktuelno praviti što više što sitnijih kikica, ali u ovom slučaju možda je bolje odlučiti se za dve jednostavne, opuštenije kike kojima ćete dobiti beach waves talase, a kike nemojte vezati od vrha glave nego otprilike od visine ušiju. Takođe, i pegla sa kosu sa posebnom teksturom kojom možete dobiti talase je dobrodošla, pogotovo ako ste za malo više edgy i urbani look.

Pramenovi koji uokviruju lice

Ovo je jedan od trendova koji je definitivno obeležio 2020. godinu – a nastavlja se u malo izmenjenoj varijanti. Možda najpoznatija osoba koja je popularizovala ovu frizuru je muzičarka Dua Lipa, čiji su izblajhani plavi pramenovi kopirani širom sveta. Danas, ipak, nije potrebno da pramenove oko lica ofarbate, dovoljno je da ih pustite da padaju i blago ih uvijete kada uvežete kosu, ili ukoliko više volite da nosite puštenu kosu – da ih izdvojite time što ćete ih uplesti u dve kikice.

Comments