Kada su frizure u pitanju, svi se uglavnom delimo u dve grupe – imala sam šiške skoro ceo život, ili nisam ih imala nikad. Tu i tamo, neko pokuša da iz jednog “klana” pređe u drugi, što se često završi onim awkward momentom kada ili skratiš šiške pa ne ličiš sebi na sebe pa pokušavaš da ih sakriješ, ili pokušaš da ih pustiš po prvi put ali to traje duže nego što si mislila i nikako da izgleda dobro. Ipak, ove jeseni “fringe” frizura odnosno šiške, su se vratile u trend, i vreme je da se hrabro oprobaš u njemu, nađeš tip šiški koji ti zapravo stoji uz tip lica (da, postoji više tipova a ne samo “seci na ravno” pa se kaj) i shvatiš da možeš da izneseš šiške i pritom izgledaš osveženo i stylish! Sve je samo u obliku koji će ti najbolje istaći crte lica, a kakve sve šiške mogu da budu predstavljamo ti u nastavku.

French girl šiške

Naravno, naravno da su Francuskinje našle način da izesu šiške na najprirodniji, a istovremeno savršeno glamurozan način! Te žene zaista umeju sve. Dakle, ovo su ne preterano guste, blago izreckane opuštene šiške, dužine do oko obrva koje su malo duže prema ivicama lica – pa ih samim tim možete nositi razmaknute prema kosi ili razbarušene nehajno preko čela. Dobra stvar kod ovih šiški je što, iako šiške jesu sklonije češćem prljanju od ostatka kose (jer nam dodiruju čelo) – one se neće mastiti toliko često jer nisu guste i ravne pa će vam koža ispod njih lakše disati.

“Zavesa” šiške

Trenutno možda najpoznatije i najpopularnije šiške, iako im ime ne deluje tako. Ove šiške uglavnom svima dobro stoje i nije ih mnogo teško izneti. One su skoro kao najkraći stepeni vaše kose, uokviruju lice, ali se stapaju sa kosom koja je poželjno da bude stepenovana, kako bi prelaz bio blaži i uvek se nose razdeljene prema stranama, a ne ravno preko čela.

Comments