kapija suza 1 Hajde da čitamo: Ejbraham Vergeze Kapija suzaPočelo je leto i idealno vreme je da posle posla ili vikendom odvojimo par trentaka i uživamo uz neku dobru knjigu. Ovoga puta na meniju se nalazi svetski bestseler, knjiga koja osvaja sve svoje čitaoce i sakuplja samo najbolje kritike. Predstavljamo vam knjigu “Kapija suza” autora Ejbrahama Vergezea (Abraham Verghese), a kod nas je možete naći u izdanju Lagune.

Knjiga bi se mogla opisati kao bogata i ambiciozno istkana pisana reč koja će vas navesti da vam nesanica postane pravi užitak i zadovoljstvo.

Zanosna, egzotična saga koja se proteže kroz pet decenija i tri kontinenta, prožeta zabranjenim ljubavima i strastima, izdajstvima i porodičnim tajnama.

Marion i Šiva Stoun, rođeni u misionarskoj bolnici u Etiopiji pedesetih godina dvadesetog veka su braća blizanci iz tajne veze između indijske kaluđerice i engleskog hirurga. Neraskidivo povezani, a veoma različitih naravi, oni rastu u zemlji koja je na ivici revolucije sve dok ih izdajstvo ne razdvoji. Godinama kasnije sudbina nastavlja da se poigrava s njima kada ih ponovo spoji na ivici života u hladnoj i sterilnoj operacionoj sali.

Od četrdesetih godina prošlog veka do danas, od manastira u Indiji do teretnog broda na putu za Jemen, od zapuštene bolnice u Etiopiji do bolničkog centra u Bronksu, ovaj roman je podrobna studija o ljudskim odnosima i zanosna porodična saga.

“Remek-delo! Nijedna jedina reč nije uzaludno napisana u ovoj sagi koja je ‘veća od života’.Vergeze maestralno plete brojne tokove priča u jedan grandiozan opus. Stil je elegantan, čitalac izuzetno saoseća sa likovima, a priča je protkana mudrošću.“
San Francisko Hronika (San Francisco Chronicle)

“Ovaj roman je grandiozan. Bremenit mudrostima, isijava čarobnošću i tragičnošću naših života, a opet lako ga je i zabavno čitati. “Kapija suza” je delo koje premašuje sva vaša očekivanja. Poput Ruždija, Vergeze nas u potpunosti prenosi na jedno zaboravljeno mesto, kulturu, istoriju.“
Njuzdej (Newsday)

Moja preporuka je pravac najbliža knjižara i nabavite svoj primerak, a ja sam uživala čitajući ovu knjigu satkanu od različitih životnih priča, vrcavu od emocija i shvatila da u svakom čoveku postoje emocije  ma kakav on bio, samo je bitno prepoznati ih na vreme.Uživajte!


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Comments