5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

kapija suza 1 Hajde da čitamo: Ejbraham Vergeze Kapija suzaPočelo je leto i idealno vreme je da posle posla ili vikendom odvojimo par trentaka i uživamo uz neku dobru knjigu. Ovoga puta na meniju se nalazi svetski bestseler, knjiga koja osvaja sve svoje čitaoce i sakuplja samo najbolje kritike. Predstavljamo vam knjigu “Kapija suza” autora Ejbrahama Vergezea (Abraham Verghese), a kod nas je možete naći u izdanju Lagune.

Knjiga bi se mogla opisati kao bogata i ambiciozno istkana pisana reč koja će vas navesti da vam nesanica postane pravi užitak i zadovoljstvo.

Zanosna, egzotična saga koja se proteže kroz pet decenija i tri kontinenta, prožeta zabranjenim ljubavima i strastima, izdajstvima i porodičnim tajnama.

Marion i Šiva Stoun, rođeni u misionarskoj bolnici u Etiopiji pedesetih godina dvadesetog veka su braća blizanci iz tajne veze između indijske kaluđerice i engleskog hirurga. Neraskidivo povezani, a veoma različitih naravi, oni rastu u zemlji koja je na ivici revolucije sve dok ih izdajstvo ne razdvoji. Godinama kasnije sudbina nastavlja da se poigrava s njima kada ih ponovo spoji na ivici života u hladnoj i sterilnoj operacionoj sali.

Od četrdesetih godina prošlog veka do danas, od manastira u Indiji do teretnog broda na putu za Jemen, od zapuštene bolnice u Etiopiji do bolničkog centra u Bronksu, ovaj roman je podrobna studija o ljudskim odnosima i zanosna porodična saga.

“Remek-delo! Nijedna jedina reč nije uzaludno napisana u ovoj sagi koja je ‘veća od života’.Vergeze maestralno plete brojne tokove priča u jedan grandiozan opus. Stil je elegantan, čitalac izuzetno saoseća sa likovima, a priča je protkana mudrošću.“
San Francisko Hronika (San Francisco Chronicle)

“Ovaj roman je grandiozan. Bremenit mudrostima, isijava čarobnošću i tragičnošću naših života, a opet lako ga je i zabavno čitati. “Kapija suza” je delo koje premašuje sva vaša očekivanja. Poput Ruždija, Vergeze nas u potpunosti prenosi na jedno zaboravljeno mesto, kulturu, istoriju.“
Njuzdej (Newsday)

Moja preporuka je pravac najbliža knjižara i nabavite svoj primerak, a ja sam uživala čitajući ovu knjigu satkanu od različitih životnih priča, vrcavu od emocija i shvatila da u svakom čoveku postoje emocije  ma kakav on bio, samo je bitno prepoznati ih na vreme.Uživajte!


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Editors choice