#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Hajduk modne scene – Veljko Spasić

Hajduk modne scene – Veljko Spasić

Veljko Spasić rođen je 1983. godine u Nišu, gde je odrastao uz modne uticaje svoje rođake, tekstilnog dizajnera, koja je prepoznala njegov talenat i uvela ga u svet mode.

Veljkova inovativnost u dizajnu tekstila afirmisana je već u toku njegovog školovanja, osvajanjem nagrade na internacionalnom konkursu u Japanu. Ali to je bio samo početak Veljkovog puta ka izgradnji autentičnog modnog izražaja.

Ubrzo posle nagrade, dobija poziv da radi samostalnu reviju za proslavu desetogodišnjice osnivanja niške modne agencije “Imago”. Svojom prvom kolekcijom od recikliranog teksasa, već na početku karijere dokazuje da je pravo osveženje za nišku modnu scenu.

150 Hajduk modne scene   Veljko Spasić

Na sledećoj Niškoj nedelji mode, poverenje mu ukazuje modna kuća Vida za koju radi kolekciju inspirisanu ženskom gradskom nošnjom s početka XIX veka. Pored toga što je nišku  modnu publiku ostavio bez daha, Veljko dobija poziv da na predstojećoj Skopskoj nedelji mode, ovu reviju predstavi i makedonskoj publici, gde dobija veliku domaću medijsku pažnju.

Iz sezone u sezonu, Veljko Spasić nastavlja da svojim samostalnim kolekcijama provocira modnu scenu i podiže prašinu uvek originalnim i nekonvencijalnim kreacijama, oslobođenim stega i propisa.

Na zatvaranju XII niške Nedelje mode, modna publika ima priliku da prvi put prisustvuje reviji visoke mode, pod nazivom “Dols” (Dolls). Ovom samostalnom revijom, nastavljajući da sledi izuzetnu kreativnu intuiciju, Veljko Spasić uspeva da duh svetskih revija visoke mode transponuje u modno-scenski prikaz, u kome učestvuje poznata pop pevačica Emina Jahović.

228 Hajduk modne scene   Veljko Spasić

Na XIII Nedelji mode, Veljko Spasić predstavlja svoju heroinu sa potpuno izmenjenim šarmom. Ova revija, pod nazivom “Bebi Dols” (Baby Dolls), koalizija elegancije prošlosti sa ekstravagancijom sadašnjosti, svojevrstan je avangardni omaž šezdesetim.

Godine 2010. Veljko Spasić, za model “Sveti Georgije ubiva aždahu” dobija nagradu na konkursu Dom dizajna fond u Beogradu.

Ove godine Veljko radi na styling-u Lepe Brene, za promociju njenog novog albuma “Začarani krug”.

325 Hajduk modne scene   Veljko Spasić

Veljko je u Galeriji Sinagoga, ove godine predstavio i svoju prvu samostalnu reviju. Muška kolekcija visoke mode “Hajduk Veljko” inspirisana je jednim od najvećih heroja srpske istorije, Hajduk Veljkom Petrovićem. Autentične motive i krojeve svečane gradske nošnje iz tog perioda transportovao je u savremeni kostim visoke mode. Kolekcija se sastoji od petnaest modela podeljenih u tri kolekcije: svečana, sportska i veš. Materijali su birani tako da modeli zadrže duh vremena, a da dobiju sasvim novi moderan look. Svileni pliš, štampani pamučni puplin i pamučni keper oplemenjeni su tradicionalnim zlatovezom. Reviju su publika i mediji primili sa oduševljenjem. Kostimi iz ove kolekcije korišćeni su za potrebe snimanja spota Lepe Brene za pesmu “Uradi to”.

Šta je sledeće čime će nas Veljko Spasić iznenaditi, ne možemo da znamo; ali ono u šta smo sigurni jeste: budete li ga pratili, bićete na pravom putu.

420 Hajduk modne scene   Veljko Spasić 523 Hajduk modne scene   Veljko Spasić 713 Hajduk modne scene   Veljko Spasić 812 Hajduk modne scene   Veljko Spasić 1119 Hajduk modne scene   Veljko Spasić 1214 Hajduk modne scene   Veljko Spasić

Editors choice