Kapkejk (eng. cupcake) u bukvalnom prevodu znači “torta u čaši”, poslastica za jednu osobu. Po izgledu sličan mafinu, ali je preliven ukusnim kremom koji mu daje posebnu draž. Nastao je u Americi, gde je doživeo neverovatnu popularnost, i prodaje se na svakom koraku, dok je u Velikoj Britaniji poznat i pod imenom vilinski kolač. Od skoro vrlo ukusne kapkejkse možete pronaći u Beogradu, i to pod imenom Hangri kapkejk.

Iza Hangri kapkejka stoji Nataša Milošević, diplomirani ekonomista, koja je svoju ljubav prema hrani pretvorila u te divne kolače. Nakon pet meseci provedenih u Vašingtonu, gde je imala priliku da proba neke od najboljih i najpopularnijih kapkejksa na svetu, odlučila je da započne malu kućnu radionicu tih divnih tortica. Za kratko vreme Hangri kapkejk postao je veoma popularan sa više od 500 fanova na Facebooku.

DSC 0143 Hangri kapkejk

Popularni kolačići

U ponudi su različiti ukusi: klasični – vanilla i čokolada, voćni – banana, limun, malina/jagoda, višnja sa čokoladom, specijalni zimski – jabuka/cimet, pomorandža/rum i najtraženiji kapkejk bundeva/cimet. Najnoviji ukus koji je izašao iz Hangri kapkejk kuhinje je eurokrem i plazma, koji će sigurno postati omiljeni ukus mnogih.

Kapkejksi su idealni kao poslastica za mnoge prilike, proslave, slave, venčanja, žurke, rođendane, a mogu biti odličan poklon dragoj osobi. Specijalno ukrašeni za dečije rođendane su mini-kapkejksi kojima su oduševljeni najmlađi obožavatelji. A možete da ih kupite i bez nekog većeg razloga, samo da zasladite dan.

DSC 0175 Hangri kapkejk

Poslastica za mnoge prilike, proslave, slave, venčanja, žurke, rođendane

I za kraj, ako se ikada nađete oči u oči sa kapkejkom, ne zaboravite ovo – strogo je zabranjeno korišćenje kašike, viljuške, a pogotovo noža. Samo oljuštite papir, zagrizite i prepustite se uživanju.

Za sve ostale informacije pišite na email hangrikapkejk@gmail.com.

 

Comments