Da bi se “primilo” i razvilo, osećanje mržnje zahteva strastvenu i senzitivnu podlogu, a osobe rođene u znaku Škorpije, Jarca, Device i Raka, sklonije su nego drugi znaci da podlegnu mržnji, da joj dozovle da ih obuzme i upravlja njihovim rečima i postupcima.

Škorpija

Kod Škorpija nema demokratije – svi su sumnjivi i potencijalno krivi, dok ne dokažu suprotno. Škorpije očekuju da će drugi izneveriti, razočarati i potvrditi njihove sumnje i svako im je pod lupom. Teško ukazuju poverenje, a ako ga poklone i dožive izdaju, umeju uporno i surovo da se svete. Veoma su osetljivi, ali tuđa muka ih ne rastužuje, nego ljuti. Ako ih neko uvredi, smisliće najbolji način da i oni uvrede njega i mrzeće ga istrajno i tiho, godinama (čekajući najbolji trenutak za osvetu). Ukoliko su pripadnici neke grupe, strastveno se zalažu za vrednosti grupe i svakoga ko ih ne podržava ili misli suprotno, mrze žestoko i spremni su na svaku vrstu sukoba. Ukoliko ne dosegnu neki nivo duhovnog razvoja i ne pomire se sa sobom i svetom, u starosti, Škorpije ogorčeno mrze svakoga i sve živo.

Jarac

Jarac je sarkastični hejter – on zna više od drugih, sposobniji je, organizovaniji, pametniji i druge posmatra jedino u svetlu toga koliko mogu da mu budu od koristi. Kad naiđe na ravnog sebi, mnogo je veća verovatnoća da će ga omrznuti iz dubine duše, nego da će mu se diviti i poštovati ga. A najverovatnije je da će osećati mešavinu jednog i drugog. Jarčevi uvek imaju svoje omiljene neprijatelje, koji ih inspirišu da budu još dovitljiviji i preduzimljiviji, da se takmiče, pobeđuju i likuju. Pošto su tako sposobni i toliko iznad običnog sveta, Jarčevi mrze sve koji su neodgovorni, neprecizni, neorganizovani, brzopleti, nespretni, spori, tupavi, nedosledni, a isto tako mrze i svakog ko se usudi da ih kritikuje, ili pokaže neodobravanje njihovog stila i načina.

Ponekad, Jarčevi mrze sebe i ukoliko u životu ne pronađu neke sadržaje koji će uneti u njihova srca više ljubavi i velikodušnosti, u starosti će biti karikatura iz poslovice “do podne mrzi sebe, od podne ceo svet”.

Comments