Druženje sa njima nikad nije dosadno – najviše zato što su nepredvidivi i umeju sasvim spontano da vas uvale u neprijatnosti i probleme. Ali to spada u avanturu i uzbuđenje druženja sa njima, pa im zato uvek opraštate. Ako imate prijatelje među Rakovima, Lavovima, Škorpijama i Strelčevima, verovatno ste već navikli da očekujete neočekivano. Oni su zabavni, inspirativni, pokreću vas i kad vam nije ni do čega, pa šta mari ako vas povremeno iscimaju i uplaše svojim postupcima?

Rak

To je onaj koji uvek kaže DA, na neki vaš spontan i umereno šašav predlog, a onda ga u naletu oduševljenja obradi i preradi u izuzetno blesavu akciju u koju vas uvlači – jer, to je bio vaš predlog. Većina ovih avantura je bezazlena, ali ako se Rak preda svom ludilu i uradi nešto destruktivno (namerno ili nehotično), verovatno ćete morati da brinete o njemu i rešavate situaciju u koju je upao (i vi zajedno sa njim), što će vam pokvariti provod koji ste očekivali. Gunđaćete neko vreme zbog toga, ali kasnije će to postati anegdota, koju ćete prepričavati i smejati se zajedno. Zapravo, vaše druženje će rezultirati brojnim anegdotama, koje ćete godinama kasnije prepričavati – neprijatni i napeti događaji imaju osobinu da vremenom postanu drage uspomene.

Rakova strast je nadahnjujuća i pokretačka, on je sposoban da vas ubedi da ste želeli da učestvujete u nečemu što vam se uopšte ne sviđa i lako je dozvoliti mu to. Ono što izaziva nepredviđene rušiteljske sile da se umešaju u njegove poduhvate, jeste njegova labilna i mračna strana povezana sa tom strašću i ubeđenošću u ispravnost svega što čini. Rak zna šta hoće, čak i ako je to iracionalno, nepopularno i neprihvatljivo i vešto će manipulisati da to i dobije – on svoje iskreno oduševljenje ume veoma vešto da koristi.

Lav

Lav ima dugačak jezik i koristi ga ne razmišljajući o posledicama. On će u svakoj situaciji nazvati stvari njihovim imenima, reći šta misli, prozvati ono što mu se ne sviđa i – upasti u konflikt iz koga ćete morati da ga čupate, koirsteći diplomatiju koja Lavu u potpunosti nedostaje. On nije dobar u izlaženju na kraj sa stresnim situacijama, ali je odličan u kreiranju istih. Lavu su potrebni sledbenici (neko mora da mu pomaže kad zagusti i u međuvremenu da se divi njegovom šarmu i hrabrosti), nad kojima će iskazivati i vežbati svoju dominaciju. On će izmišljati svašta (jer mu je dosadno i hoće da se igra), ili će danima biti nepokretan, izležavati se, jesti i gledati serije – a vi ćete učestvovati u svemu što se njemu radi, ili ne radi. Kad se naljutite i počnete da se odupirete, on će promeniti taktiku i smisliti neku igru koja će vas zanimati i – opet ćete biti u njegovim šapama. Lav je od roda mačaka i njegove igre izgledaju surovo, ali on samo postupa u skladu sa svojom prirodom.

Comments