Da li si čvrsto na zemlji, ili letiš po oblacima romantičnih očekivanja od života, veruješ u čuda ili se uzdaš samo u sebe? Evo kako horoskop rangira znake – od bespomoćno romantičnog do hardkor skeptičnog, sa svim nijansama između. Ali romantika nije podeljena na neromantične zemljane i romantične vazdušne – evo iznenađenja u startu, jer najromantičniji je:

Bik

Ali Bikom vlada Venera, planeta ljubavi, pa možda nije toliko neobično što ga zodijak prepoznaje kao najromantičnijeg u horoskopu. Ali Bikovi su romantični na vrlo praktičan način – oni znaju da se tako neguje ljubav i da se romantičnim gestovima pokazuje partneru da je najposebniji na svetu i ne stide se i ne oklevaju. Ti gestovi moraju da budu veliki i dirljivi, koliko i istiniti – oni su u stanju da za voljenu osobu rade ono što viđamo samo u filmovima, ali zato očekuju isto zauzvrat. Njihovi standardi za druge jednako su visoki kao i oni koje sami sebi postavljaju.

Vodolija

Vodolija živi u ekstremima. Mašta o voljenoj osobi i o danu venčanja, ali isto tako ume potpuno da ignoriše ili u nastupu nezadovoljstva, ostavi partnera. Ali kad stvarno misli ozbiljno, pisaće pesme, slikati portrete voljene osobe, svirati joj na gitari i ona će joj biti inspiracija i pokretač. Kad voli, Vodolija radi i ono što joj najteže pada da dokaže svoju odanost i pripadnost.

Horoskopski znaci – od najsamouverenijeg do najnesigurnijeg 1 Horoskopski znaci – od najromantičnijeg do najskeptičnijeg

Rak

Pošto nije na možda očekivanom prvom mestu, emotivni Rak se ipak rangira na visokom trećem. Osoba rođena u znaku Raka, činiće sve što ume za partnera, a biće zadovoljna malim pažnjama, sitnicama koje pokazuju da partner misli na nju, da mu je stalo i da obraća pažnju. Rak je u stanju da nedelju dana živi od jednog nežnog i velikodušnog gesta – malo traži, a puno daje.

Jarac

Praktični, organizovani, vredni i ambiciozni perfekcionista nalazi se na zapanjujućem četvrtom mestu, visoko među romantičarima. U skladu sa svojom prizemnom, ili bolje rečeno, uzemljenom prirodom, Jarac neće pevati serenade pod prozorom, pisati pesme i posipati krevet ružinim laticama. Ali zato će primetiti kad je voljena osoba umorna i nervozna, kad je imala loš i iscrpljujuć dan i učiniće sve da je relaksira i da joj ugodi – kupiće joj omiljeni sladoled, izmasiraće joj stopala, omogućiti joj da se odmori i neće ništa tražiti za sebe. Služiće vredno i posvećeno partnerovom blagostanju i to će činiti mirno i bez isticanja svojih zasluga. Umesto velikih reči i velikih gestova, Jarac će malim stvarima i gestovima pokazati svoja osećanja, pažnju i brigu i nivo senzitivnosti koji iznenađuje.

Comments