Odlučiti šta naručiti na dejtu, a koji je odlazak na ručak ili večeru, ume da bude veoma teško. Lično, ja nikada ne naručujem najskuplju stvar u najskupljim restoranima. Planiram da mu ispraznim bankovni račun tek kad se venčamo (Šalim se!). Ali, istovremeno, ne želim ni da naručimo nešto zbog čega ću mu se zgaditi. Generalno, muškarci nisu toliko osuđivački nastrojeni koliko žene, ali ne želite da naručite nešto zbog čega ćete izgledati kao da ste se upravo vratili iz džungle. Pa, kako biste izbegle taj momenat, evo nekoliko tipova obroka koje bi bilo pametno da izbegavate na dejtu.

Hrana #1: Salata

slika salata Hrana koje treba da se klonite na dejtu

Ne budite “ona” devojka koja ima problem sa ishranom

Prvo pravilo dejtovanja: Nikada nemojte naručivati samo salatu. Malo je muškaraca koji uživaju da dejtuju devojke koje imaju problema sa ishranom, a naručivanje salate kao glavnog obroka definitivno šalje pogrešan signal. Muškarce privlače žene koje vole da jedu. Lep apetit je seksi. Muškarac vas sigurno ne bi zvao da mu se pridružite na večeri ako želi da vas gleda kako jedete nešto ekstremno zdravo. Kada se priseti tog dejta, sigurno ne želite da vas zapamti po tome što ste “ona riba što je naručila salatu”.

Hrana #2: Špageti

Dijete bez trunke ugljenih hidrata, crkle dabogda! Lično, ja obožavam pastu. Ukusna je i to je nešto što ja uvek naručim kada sam na dejtu. Ne želite da naručite nešto preskupo, a paste uvek imaju neku lepu cenu. Međutim, postoji velika razlika između paste s kojom možete da izađete na kraj i špageta. Pasta, kao što su rigatoni ili pene, može da se jede uljudno. Špageti, s druge strane, vrlo su teški za jedenje jer se napravi nered, kako god da jedete. Čak i ako koristite kašiku i uvrćete viljuškom špagete, opet može da se isprska po haljini i stolu. Želite da uzbudite muškarca s kojim ste izašle, a ne da pomisli da ste smotane.

Hrana #3: Roštilj

slika roštilj Hrana koje treba da se klonite na dejtu

Izbegavajte da izgledate neuredno, te se klonite hrane koja se jede prstima

U poslednje vreme su restorani sa roštiljem postali prilično popularni. Nisam sigurna zašto bi ijedan muškarac odabrao baš ovakvo mesto za dejt ali, nikad se ne zna, neki dečaci vole svoje grilovano meso. Za svaki slučaj, klonite se bilo kakve vrste krilaca ili rebara. Pomislićete kako je baš slatko da jedete prstima i umusavite se, ali ne. Nije slatko. Nijedan tip ne želi da gleda u devojku koja po faci ima sos, a po rukama i među zubima meso. Želite da budete seksi, zar ne?

Hrana #4: Spanać i sve to zeleno i travkasto

Na sastanku je mudro kloniti se svega zelenog. Da, zdravo je, ali sačuvajte zeleniš za veče kada ste sami. Ne želite da pričate dok vam zelene travke vire iza zuba. Mislim da ništa ne bi bilo toliko sramotno. Kada razvučete svoj predivni osmeh, želite da osoba s kojom ste na dejtu uživa u vašim biserima, ne u komadima spanaća. Ipak, ne biste voleli da dođete kući, pogledate se u ogledalo i shvatite da ste celo veče imali zeleniš za zubima!

Ovo su četiri jela koja su mi pala na pamet. Ako vi imate kakvih predloga – dopunite listu, svima će nam pomoći!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments