Već tradicionalno za Osmi mart u čast žena, Hugo Boss predstavlja kolekciju za predstojeću sezonu. Čuveni stilista Ašok Murti uz pomoć modela svim prisutnim damama objašnjavao je šta je in za proleće/leto 2013, a potom je prikazan deo kolekcije “Boss Black” i “Boss Orange”.

Po prvi put kompanija Movem fashion, generalni uvoznik Hugo Boss za Srbiju, odlučila je i da dodeli posebne nagrade za dame koje su obeležile godinu:

Milica Mandić – sport,

Maja Miloš autorka filma “Klip” –  kultura,

Mirna, Nevena i Sara – muzika,

Milica Šaponjić “Svi za Laneta” – humanitarni rad

d.i.a. Anja Ivana Milić – biznis

U Fashion Outlet Inđija za najbolji izlog proglašen je izlog radnje Hugo Boss, a novčanu nagradu Movem fashion prosleđuje akciji “Svi za Laneta”.

Asok i Anja Ivana Milic Hugo Boss: Koktel povodom Osmog marta

Ašok i Anja Ivana Milić

“Boss Black”

Inspiracija za prolećnu kolekciju 2013. nađena je u delu poznatog fotografa Sesila Bitona pored toga što ga pamtimo kao autora nekih od najčuvenijih modnih fotografija, kao i onih na kojima su pripadnici visokog društva, uspeo je da se uspešno bavi i dizajniranjem kostima i enterijera.

Nevena Sara i Mirna Hugo Boss: Koktel povodom Osmog marta

Nevena, Sara i Mirna

Sesil Biton predstavlja jednog od najuticajnijih ljudi koji su dominirali londonskom kreativnom scenom kroz nekoliko dekada tokom 20. veka. U ovoj kolekciji sjedinjeni su biznis i zadovoljstvo – obiluje mnogim vanvremenskim komadima i ponekim iznenađenjem.

Milica Mandic Hugo Boss Hugo Boss: Koktel povodom Osmog marta

Milica Mandić Hugo Boss

Fokus je na kroju sa modernim pristupom. Duh kolekcije postaje mekši i ženstveniji dok krojevi postaju razigraniji.

“Boss Orange”

Godine 1906, poznati francuski umetnik Anri Matis putovao je u Maroko gde se inspirisao bojama, teksturama i tkaninama koje je video u gradu Marakešu, istorijskom mestu na samom obodu Sahare. “Boss Orange” reinterpretira ovu inspraciju za svoju žensku prolećnu kolekciju 2013. Međutim ova tema je propuštena kroz mladalačku i modernu vizuru dok je rezultat savremeni koncept koji se reflektuje u celokupan životni stil.

Hugo Boss modeli 5 Hugo Boss: Koktel povodom Osmog marta

Boje koje ćemo nositi

Prvi deo kolekcije kao temu ima mediteranski bazar karakterističnog razigranog i neozbiljnog duha dok zavodi čula mnoštvom tekstura i boja.

Dok se u drugom delu, sport i romansa sreću u temi nazvanoj “Marokansko utočište”, a rezultat je divna fuzija različito inspirisanih stilova.

Hugo Boss modeli 4 Hugo Boss: Koktel povodom Osmog marta

Moderni komadi

Milica Šaponjić “Svi za Laneta”- Zato što je potrebno tako malo da bismo dali tako mnogo… ali je mnogo lakše okrenuti glavu na drugu stranu… Za veliko i plemenito srce Lanetovih prijatelja.

Hugo Boss model 1 Hugo Boss: Koktel povodom Osmog marta

Trend i stil

Mirna, Nevena i Sara – Zato što su pokazale da postoje i neka druga vrata kojima se stiže do sjaja pozornice. Zato što su dokazale da postoje i neke druge mlade dame, sad i ovde, uprkos svemu. Zato što su vredne, lepe i talentovane. Zato što su pokazale da je solidarnost mnogo važnija od gole ambicije.

Za GIRLS POWER made in Serbia!

Hugo Boss modeli 1 Hugo Boss: Koktel povodom Osmog marta

Jarke boje

Maja Miloš – Zato što je imala petlju da kaže ono čega su se veliki dečaci plašili. Zato što je pokazala da je mnogo važnije imati nešto reći nego razmišljati koliko to ako se izgovori može biti neprijatno.

Hugo Boss modeli 2 Hugo Boss: Koktel povodom Osmog marta

Džins i duge haljine

Dia Anja Ivana Milić (ARHI PRO) – Zato što je dokaz da u muškom poslu ništa ne može da se započne dok jedna dama ne zasuče rukave. Zato što je postala ambasador svih poslovnih žena koje ne traže ništa više osim da budu shvaćene ozbiljno.

Hugo Boss modeli 3 Hugo Boss: Koktel povodom Osmog marta

Čista elegancija

Milica Mandić – Zato što nam je bila potrebna ona da bismo svi postali zlatni. Zato što je ona sama po sebi zlatna. Potvrdiće svi koji je poznaju… i najfinija… i najvaspitanija… i najšarmantnija. Zato što ima osmeh od milion dolara, a poklanja ga svima.

Comments