asok murty i modeli Hugo Boss Womenswear za proleće/leto 2011. duska jovanic Hugo Boss Womenswear za proleće/leto 2011. lena kovacevic i modeli1 Hugo Boss Womenswear za proleće/leto 2011.

Boss Black Womenswear

07 BOSS Black W SS11 Hugo Boss Womenswear za proleće/leto 2011.

Poletimo za Sidnej, Australija. Za sezonu proleće/leto 2011, Hugo Boss u svojoj Black liniji za žene slavi grad koji je u živom dijalogu sa okeanom na čijoj se obali nalazi a kroz igru i  uživanje u sportovima koji su vezani za vodu. Boss Black dama je optimistična, dinamična i aktivna, postižući posebnu vrstu balansa između posla i privatnog života, nečega od čega su Australijanci napravili novu umetničku formu.

10 BOSS Black W SS11 Hugo Boss Womenswear za proleće/leto 2011.

Dok je već davno uspostavljena perfekcija krojeva koju je uspostavio Boss Black Womenswear nastavljena i u ovoj kolekciji, uvodi se jedno mnogo opuštenije raspoloženje u tretmanu dizajna odeće koje se provlači kroz ostatak modela. Neformalni komadi su integrisani kroz sve teme koje se provlače unutar same kolekcije stvarajući na ovaj način jednu šik i savremenu kolekciju namenjenu ženi od integriteta. Forme su mnogo mekše i inspirisane prirodom uz pažljivo integrisane detalje koji se nalaze na svakom komadu u kolekciji.

Boje koje se pojavljuju u kolekciji kreću od sive i marinsko plave, bež i svetloplave, preko različitih tonova ružičaste pa do akcenata u crvenoj i tirkizu.

Boss Orange Womenswear

15 BOSS Orange W SS11 Hugo Boss Womenswear za proleće/leto 2011.

Pođimo na putovanje ovog leta, ali kao nevidljivi putnici, moto je kolekcije Boss Orange-a za ovu sezonu. To znači da nas na tom putovanju ne određuju konvencije i da svakog trenutka možemo da se nađemo bilo gde da poželimo. Ovaj koncept potpune slobode sumira duh novog Boss Orange-a, modnog brenda koji želi da postane sinonim za životni stil pojedinca koji ga nosi – stil koji pomera sve granice. Boss Orange je pre stanje uma nego modni koncept.

Na ovaj način odeća postaje sredstvo koje omogućava bekstvo od dosadne rutine svakodnevnice i banalne realnosti. Ovo putovanje započinje na ostrvu sa blagom materijalizovanog kroz odeću izradjenu od prirodnih tkanina i prirodnih boja, dok je dizajn obojen snažnim osećajem nostalgije.

Isprane tkanine i komforne forme dominiraju u komadima odeće čije se boje nalaze u paleti preuzetoj od prirode – bela, bež, kaki, svetli i tamni tonovi plave su samo neki od tonova… akcenti su u ružičastoj i boji prolećnog neba sa bronzanom patinom koju pronalazimo na pretećim detaljima.

Večni grad Rim je neiscrpni izvor inspiracije, tako da je logično da se on našao na spisku mesta sa ovog putovanja – inspiracija se našla kako u slavi klasičnog i renesansnog Rima tako i u cool stilu savremenih urbanih stanovnika večnog grada. U modnom smislu to predstavlja retko uživanje u kontrastu nastalom sučeljavanjem opuštenog uličnog stila i odeće inspirisane uniformom. Paleta se ponovo kreće od bele preko bež preko sive i crne sa akcentima u nežno ružičastoj i ultramarin plavoj.

Pamučna trikotaža direktno crpi inspiraciju Rimom kroz štampane motive na kojima se nalaze razni detalji : oni se kreću od delova mozaika iz Bazilike Svetog Petra pa do nekih Mikelandjelovih remek dela, a u svemu tome se našlo mesto i za fotografiju Vespe kao simbola autentičnog rimskog urbanog stila.

Ovo imaginarno putovanje završava se na Azurnoj obali, najlepšoj destinaciji francuskog juga. Kako jedan od štampanih slogana kaže (na francuskom, naravno): “Opusti se uz svoje parče Boss Orange-a”. U paleti opet pronalazimo belu, nebesko plavu, bež, braon i crnu uz akcente u plavoj boji mediterana, kao i suncem izbeljenoj zelenoj i žutoj…

U celoj kolekciji postoji snažan duh boemštine obojene nostalgičnom energijom 60-ih kada je Azurna obala postala mesto koje su proslavili mladi i nemirni duhom; na to vreme podseća poneki natpis na majici ili stara razglednica, slika obale ili leptira na cvetu.

Comments