WANNABE DIGITAL AWARDS: Biramo najbolje influensere u čak 17 kategorija!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Ustanova socijalne zaštite dnevni boravak za stara lica “Naše treće doba” i fondacija “Solidarnost Srbije” pokrenuli su akciju za pomoć ustanovi “Prihvatilište za odrasla i stara lica” u Beogradu. Cilj akcije je prikupljanje novčanih sredstava, odeće, obuće, sredstava za higijenu i hrane. Prihvatilište se nalazi u Kumodraškoj ulici broj 226a, trenutno raspolaže sa 104 ležaja i jedina je institucija u Beogradu koja zbrinjava odrasle osobe kojima je potrebna pomoć u smeštaju, hrani, odeći i drugim elementarnim stvarima.

U okviru projekta oganizuje se humanitarna modna revija 12. decembra 2013. godine u hotelu “Zira”, koja će okupiti ljude koji mogu da pomognu. Na reviji će biti predstavljeni modeli renomiranih domaćih modnih kuća i dizajnera: Trikotaža Ivković, Mona, TFY by Tiffany Production, Peđa Nerić, Ljuba Sikimić i obuća Lilu Danijele Biškup.

Reviji ce prisustvovati i na taj način i podržati akciju: Mirjana Karanović, Nenad Jezdić, Milica Milša, Žarko Jokanović… Pored profesionalnih manekena, modele ce nositi i novinarke sa beogradskih televizija, kao i korisnici dnevnog boravka za stara lica “Naše treće doba”.

Takođe, koristimo ovu priliku da pozovemo sve ljude dobre volje, da pomognu onima kojima je pomoć preko potrebna da na dostojanstven način provedu ostatak svog života. Žiro račun “Prihvatilišta za odrasla i stara lica” u Beogradu je: 840-704667-48.

Informacije o organizatorima akcije:

Ustanova socijalne zastite dnevni boravak za stara lica “Naše treće doba”

U uslovima današnjeg brzog tempa zivota, pogotovo u gradu, starijim licima se posvećuje sve manje vremena i pažnje. Iz tog razloga se oni osećaju usamljeno u svojoj sredini. Da bismo ulepšali i popunili njihove staračke dane, organizovali smo jedinstvene dnevne boravke za starije osobe na Vračaru i Novom Beogradu, gde im se pruža druženje, lekarski nadzor, razgovori sa socijalnim radnikom, raznovrsne kreativne radionice, četiri obroka i drugo. U radu koristimo iskustva zemalja Zapadne Evrope. Takođe se bavimo humanitarnim radom.

PAN1672 Humanitarna akcija: Pomoć ustanovi “Prihvatilište za odrasla i stara lica”

Pomoć ustanovi “Prihvatilište za odrasla i stara lica”

www.dnevniboravakzastare.rs

Fondacija “Solidarnost Srbije”

Postoji od 1967. godine, a neki od utemeljivača su Petar Lubarda, Leo Martin, Mira i Bojan Stupica, Džuko Zumhur, Isidor Papo… njih ukupno 235. Osnovni cilj osnivanja ovakve fondacije jeste briga o deci bez roditeljskog staranja, ali i o svim onim kategorijama koje se ne mogu starati same o sebi. Na upravljanje su nam poverene i neke od zadužbina širom Srbije, kao što su: zadužbina Alekse Krsmanovića – Terazije 34, zadužbina Dimitrija Numanovića – Kolarčeva 9, zadužbina Riharda Freliha – Makedonska 33, itd. Od prihoda koji se ostvaruju izdavanjem ovih zadužbina stipendira se oko 170 srednjoškolaca i studenata. Humanitarni rad jeste osnovna delatnost fondacije “Solidarnost Srbije”, ali i i izdavaštvo, u okviru kog je i ustanovljena godišnja nagradu za poeziju “Đurin šešir”. Fondacija deluje širom Srbije, a suosnivač je Departmana za socijalni rad, zajedno sa Fakultetom za medije i komunikacije.

www.solidarnostsrbije.org

Editors choice