Hot topics

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

“Pametan model je dobar model”, znala je da govori prelepa Tajra (Tyra Banks). I svakako nam je to i dokazala, na više načina. Poznata je kao supermodel, voditeljka, glumica, a oprobala se čak i u pisanju i muzici. Svestrana, uspešna i uporna, ova lepa žena je vredna divljenja i savršeni je dokaz da je pored spoljašnje lepote, moguće imati i onu unutrašnju.

slika 161 I lepa i pametna: Tyra Banks

Tajra Benks

Tajra je rođena 4. decembra 1973. godine u Kaliforniji. Njena majka, Kerolajn (Caroline), bila je medicinski fotograf, a otac, Donald (Donald), kompjuterski konsultant. Iako je bila vrlo pametna i vredna u školi, Tajra je imala drugačije planove za svoj život. Verovala je, bila uporna i – uspela.

Sa 15 godina počinje da se bavi modelingom, u Los Anđelesu gde je i pohađala školu. Na početku nije bila tako uspešna, pre nego što je kao šesnaestogodišnjakinja potpisala ugovor sa modnom agencijom Elite, odbilo ju je čak pet agencija! Njen specifičan, egzotičan izgled privlačio je ljude iz sveta mode, pa je Tajra potpisala ugovor i sa kompanijom kozmetike Cover Girl, postavši tako treća Afroamerikanka na svetu koja je uspela da sebi obezbedi tako nešto veliko i važno. Trudila se da ne bude naivna i lakoverna, ozbiljno je shvatila svoju ljubav prema modi i rešila je da uspe. Svoju nesvakidašnju lepotu, ali i pamet, iskoristila je da bi radila najpoznatije revije, da bi se našla na naslovnim stranama najprestižnijih časopisa, kao i da bi radila sa najistaknutijim imenima poput Ralfa Lorena (Ralph Louren) i mnogih drugih. Oprobala se, i bila uspešna, i u drugim oblastima javnog života.

slika 249 I lepa i pametna: Tyra Banks

I lepa i pametna i svestrana!

Izgradivši ime i postavši svojevrsni brend, Tajra je hrabro krenula dalje. Sledeća za osvajanje je bila televizija. Ova lepotica je bila glavni voditelj i domaćin u “Tyra Banks Show”-u, “The American Next TopModel”-u, “The Biggest Looser”-u. Profesionalna i spontana, primala je pohvale sa svih strana, a čuvena Opra Vinfri (Oprah Winfrey) joj je čestitala na radu i uspehu, smatrajući kako bi Tajra trebalo da bude uzor svim ženama širom sveta!

I kao glumica se odlično pokazala, i to u poznatijim ostvarenjima poput “Noć veštica: Uskrsnuće” (Halloween: Resurrection), “Ružni kojot” (Coyote Ugly), “Ljubav smrdi” (Love Stinks), a pojavila se i u Diznijevom (Disney) filmu “Hana Montana” (Hannah Montana) zajedno sa poznatom Majli (Miley Cyrus). Ljubitelji čuvene serije “Tračara” (Gossip Girl), pamte Tajru i kao Ursulu koja je radila sa Serenom.

slika 340 I lepa i pametna: Tyra Banks

Očarala je i televiziju

Mlada, i iznad svega uspešna, Tajra je svojom lepotom “začinila” spotove Majkla Džeksona (Michael Jackson) “Black or White”, Tine Tarner (Tina Turner) “Love Thing”, Džordža Majkla (George Michael) “Too Funky”. Godine 2004. je snimila i svoj prvi singl “Shake Ya Body”.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=mkQktTPqgcw

Godine 1998, Tajra objavljuje roman “Tajrina lepota, spolja i iznutra” (Tyra’s Beauty, Inside and Out), a 2011. “The New York Times” bestseler “Modelland”, u kome je opisala svoj život, karijeru i sva dobra i loša iskustva koja je preživela baveći se različitim vrstama javnih poslova.

slika 434 I lepa i pametna: Tyra Banks

Pametan model je dobar model

Nažalost, život uvek pazi šta nam daje i koliko nam daje. Tajra je u potpunosti ostvarena i uspešna u poslovnom smislu, ali zato u ljubavi i nije bila tako uspešna. Takoreći, taj test je pala. Bila je u vezi sa režiserom Džonom Singltonom (John Singleton), glumcem Vilom Smitom (Will Smith) i košarkašem Krisom Veberom (Chris Webber). Otvoreno je pričala o zlostavljanju koje je u vezama često preživljavala, no, uvek je na to nekako gledala pozitivno, vodeći se starom “Što te ne ubije, ojača te”.

Tajru smatraju jednom od najlepših žena sveta i ona se trudi da taj epitet zadrži do kraja. Danas, i u svojoj tridesetdevetoj godini ona i dalje izgleda i oseća se odlično, što zbog džoginga i zdravog života koji preferira (iako zlobnice govore kako se ugojila i kako je puna celulita), što zbog “piletine koja joj se zalepila za prste”. Naime, opasna Tajra se zabavlja sa dvadesetčetvorogodišnjim modelom Robertom Evansom (Robert Evans), koga je upoznala na poslu. Očigledno su se baš lepo uklopili, paparaci su ih videli kako zajedno odlaze u hotel u kome nisu imali odvojene sobe, zagrljeni, tako da nema sumnje da ljubav cveta. Ako, to je danas ionako moderno – mlađi muškarac, starija i iskusnija žena. Pa, nek im je sa srećom! A Tajri želimo da ostane još dugo, dugo na tronu na kome se i sad nalazi.

slika 532 I lepa i pametna: Tyra Banks

Tajra i Robert

Izvori fotografija: celebritywallpaperbase.com, wallpaperextreme.com, fanpop.com, pozedesktop.com, lepotaizdravlje.rs


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Editors choice