Okej, rešile smo šta ćemo da obučemo za posebnu priliku (sa crnim autfitom nikada nema greške), ali onda smo došle do još jednog bitnog pitanja – kako da se našminkamo? Iako sigurno postoji makeup look koji za tebe uvek provereno “radi”, ponekad je potrebno promeniti rutinu i šminku zaista prilagoditi prilici i kombinaciji, a ne samo onome što nam je najbrže, najlakše i na šta smo navikle. Zato, ukoliko si u potrazi za još nekim idejama kako da se našminkaš za elegantniju priliku, a da izgledaš doterano i šik, u nastavku otkrij nekoliko naših predloga koji se odlično slažu uz prefinjene crne toalete.

Ljubičasti tonovi se uvek odlično slažu uz crno, naročito oni bleđi koji nisu toliko upadljivi, a opet na pravi način ističu oči ili usne. Smokey eyes u mauve tonovima i matching karmin dokazuju da je uz malo boje lako podići (makeup) look na novi nivo.

Klasika je takođe dobrodošla – besprekoran ten, oštar crni ajlajner i karmin u sočnoj crvenoj nijansi su uvek pun pogodak. Izgledaćeš jednostavno, ali sofisticirano.

Nude makeup je takođe dobar izbor uz malu crnu haljinu iako je u tom slučaju tvoja cela pojava svedena. Ali, ako želiš takav “manje je manje” efekat, obavezno isprobaj ovakav makeup u breskvastim tonovima.

Ukoliko prilikom šminkanja posebnu pažnju posvećuješ isticanju očiju, ovaj makeup look će ti se sigurno svideti – ajlajner na potpuno novom nivou izgleda moćno, naročito uz sveden, nude ruž.

Budući da obožavamo što prirodniju šminku, normalno je da se najradije odlučujemo za zemljane tonove koji čine da izgledamo doterano, a pritom nalik na sebe, bez veštačkog isticanja bilo kog dela lica. Ujednačen ten, braon-bordo tonovi na kapcima i usnama – jednostavno savršeno!

Comments