Odlazak na letovanje za sobom povlači niz potrepština i stvari koje moraš kupiti, a onda novčanik postaje sve tanji, a potrebe sve veće i veće. Kako bi uštedela koji dinar više za provod koji te na letovanju očekuje, predstavićemo ti nekoliko stvari koje možeš sama napraviti, a odlično će ti poslužiti i opravdati svoju namenu.

Daj, ne budi lenja… naoružaj se voljom i optimizmom i kreni u kreativni okršaj!

Ukoliko nemaš para da kupiš novi bikini, ne brini. Svoj stari, izbledeli možeš ulepšati lako uz pomoć detalja i zabavnih printova. Nađi neki stari materijal, konac i iglu i zašij na korpice. Videćeš kako će stari kupaći dobiti novi sjaj.

1142 Idemo na plažu: Stvari koje možeš napraviti sama

Torbu za plažu ne moraš kupovati. To je tako jednostavno za napraviti, da jedino što treba uraditi jeste naći neki oštriji, krući materijal koji ćeš zašiti u obliku kvadrata (ili već željenom obliku) i napraviti ručke.

2116 Idemo na plažu: Stvari koje možeš napraviti sama

Lako možeš napraviti podlogu za sedenje, koja se sklapa. Poseti DIY sajtove, Pinterest, ali i brojne blogove koji na slikovit način i korak po korak objašnjavaju kako se ova zanimljiva, a i korisna stvar pravi.

3104 Idemo na plažu: Stvari koje možeš napraviti sama

Poznate japanke su papuče karakterističnog izgleda. Kada bolje razmislite, pa nije potrebna neka filozofija za napraviti ih. Nabavite sunđer, a i konopac, uostalom, potrebni materijal mnogo manje košta nego gotovi proizvod.

Ukoliko nam ne verujete na reč, uverite se sami.

I da, umalo da zaboravim: jednobojne, skroz klasične japanke možete ulepšati ukoliko kupite pertle u željenoj boji i obavijete oko njih.

480 Idemo na plažu: Stvari koje možeš napraviti sama

Haljine za plažu su neophodne, a vi svoju unikatnu možete napraviti uz pomoć najobičnije marame i veština vezivanja.

573 Idemo na plažu: Stvari koje možeš napraviti sama

Za aktivnosti na plaži, biće vam neophodna lopta koju možete ulepšati tako što ćete je obojiti flomasterima, a čak možete ispisati uspomene sa letovanja i zanimljive citate.

650 Idemo na plažu: Stvari koje možeš napraviti sama

Čak i aksesoare poput narukvice možete napraviti od kamenčića. Pogledajte jedan primer!

737 Idemo na plažu: Stvari koje možeš napraviti sama

Violeta Stojanović

Comments