Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na “III Mediteraneo festival vina, gastronomije i vinskog turizma” koji će biti održan 24. i 25. novembra 2012. godine, od 12 do 20 časova, u prostorijama hotela “Metropol Palace” u Beogradu, koji se nalazi u Bulevaru kralja Aleksandra 69.

Očekuje se predstavljanje oko 100 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i drugih zemalja iz regiona. Predavanja na festivalu obuhvatiće brojne teme vezane za vino, gastronomiju i vinski turizam u okviru “Master class” programa, sa ograničenim brojem ulaznica.

Posetioci će moći da uživaju u kvalitetnim vinima, probaju delikatese, pršute, sireve, tartufe, masline i razne druge specijalitete. Biće održan i niz predavanja о značaju i ulozi mediteranske ishrane, te pravilnom uživanju u vinu, a u saradnji sa stručnjacima iz sveta vinarstva i gastronomije, pa i drugih oblasti.

Festival će ugostiti istaknute predavače iz inostranstva, gospođu Kristi Kenterberi (Cristy Canterbury), Master of Wine iz Sjedinjenih američkih država, gospođu Kerloajn Gilbi (Caroline Gilby), Master of Wine iz Velike Britanije, kao i vinske eksperte iz okruženja poput gospodina Roberta Gorjaka iz Slovenije, čije kritike i sugestije iz ove oblasti obilaze svet.

Posetioci festivala takođe će moći da prisustvuju predavanjima, konferenciji o klimatskim promenama, da uživaju u kuvarskim radionicama šefova kuhinja iz regiona, koji će spremati najekskluzivnije specijalitete pod vođstvom predsednika Asocijacije šefova kuvara Srbije gospodinom Milijanom Stojanićem. Poslednjeg dana festivala održaće se izbor za kuvarskog pobednika, koga će proglasiti gospodin Spiros Dimitriu (Σπύρος Δημητρίου) , sudija Svetske asocijacije kuvara WACS.

Godinama unazad hotel “Metropol Palace” predstavlja srce Beograda, a sada u renoviranom luksuznom ambijentu sa pet zvezdica biće domaćin jesenjeg “Mediteraneo” festivala, koji je već deo tradicije Beograda i Srbije. Cena jednodnevne ulaznice iznosi 500 RSD, a dvodnevna 800 RSD dok će uz ulaznicu posetioci dobiti brendiranu čašu na poklon.

metropol III Mediteraneo festival vina, gastronomije i vinskog turizma

Ponovo u punom sjaju

Pridružite se radionici uživanja pod nazivom “Perfektno Finale”, koju vodi gospodin Zdravko Brkić, jedan od najvećih poznavalaca kubanskih cigara na svetu. Naučite kako se uživa u kubanskim cigarama, konjaku i eno-gastronomiji u saradnji sa mnogostruko nagrađivanim kuvarom i vlasnikom prestižnog hotela “Monte Mulini” iz Rovinja. Ne treba propustiti i ekskluzivnu radionicu “Naša vina sa Menhetna” u kojoj ćemo napraviti paralelnu degustaciju autohtone srpske Tamjanike i autohtone hrvatske Malvazije.

– S obzirom na to da je “Festival vina, gastronomije i vinskog turizma ‘Mediteraneo'” već tradicionalna manifestacija, sigurni smo, da ćemo uspeti u namerama da što više građana Srbije dobije korisne informacije važne za unapređenje i kulturu konzumiranja vina, trajnih delikatesnih proizvoda kao i ponude turističkih agencija, u vezi sa vinskim putevima Srbije i regiona –naglasila je Svetlana Ratković, menadžerka za odnose s javnošću manifestacije.

Comments