Dior Ikona stila: Marion Cotillard

Marion Kotijar (Marion Cotillard) je francuska glumica rođena 1975. godine, u Parizu. Dobila je sjajne kritike glumeći u filmovima kao što su Moj seksualni život (My sex life), Taxi, Furia i Igralište (Jeux d’enfants). Osvojila je i Oskara za najbolju glumicu, Zlatni globus, Cezar i BAFTA nagradu, i ispisala je filmsku istoriju postavši prva glumica koja je dobila Oskara za izvođenje na francuskom.

Pored uspešne filmske karijere, Marion Kotijar stekla je i titulu modne ikone. Na crvenom tepihu mami uzdahe, a hobi joj je pomeranje granica u svetu mode. Svaki svoj outfit smelo začini i učini ga neponovljivim. Cipele koristi kao asesoar i čini se da niko ne bi znao da ih uklopi bolje od nje.

To je dokazala na premijeri svog filma Državni neprijatelj (Public enemy), kada je uz pastelno rozu, nežnu Dior haljinu ponela futurističke platforme od svetlucavog somota, iste marke.

Na Chopard zabavi na festivalu u Kanu pojavila se u Lefranc Ferrant top kombinezonu sa šljokicama. Nosila je i Jimmy Choo providne crne čizmice i Chopard nakit.

Na ovogodišnjoj dodeli Zlatnog globusa nosila je Christian Dior asimetričnu haljinu zelene boje, kojoj je malo čipke dalo dozu zavodljivosti, Jimmy Choo sandale i vrlo malo nakita.

Oskara za najbolju glumicu primila je u zapanjujućoj Jean Paul Gaultier haljini sa krljuštima. Uz Chopard nakit, Daniel Swarovski clutch torbicu i talasastu kosu prebačenu na jedno rame izgledala je kao prava sirena.

U 2009. godini Marion Kotjar postala je Diorovo lice, za Lady Dior reklamnu kampanju, i glumila je u kratkom filmu o izmišljenom liku koga je kreirao Džon Galiano (John Galliano).

Marion se pojavila i na naslovnoj strani Vogue-a, za novembar 2009., sa koleginicama iz filma Devet (Nine): Sofijom Loren (Sophia Loren), Nikol Kidman (Nicole Kidman), Penelope Kruz (Penelope Cruz), Kejt Hadson (Kate Hudson) i Ferdži (Fergie), a jula 2010. godine na naslovnici se pojavila sama.

Kako vam se dopada njen stil?


Dunja Bajić je u stanju da nađe inspiraciju skoro u svemu. Pored muzike i voljenih ljudi, moda je čini najsrećnijom. Voli citate i često se vodi njima. Coco Chanel joj je do sada rekla najviše korisnih stvari.

Comments