Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

1/3

Prema Elizabet Gilbert, autorki knjige “Jedi, moli, voli” i njenom životnom i duhovnom iskustvu, žene imaju veliki problem sa tim što su naučile da uvek budu pre svega na usluzi drugima, da daju, služe, čine i kad su time nezadovoljne, one osećaju krivicu, jer mora da sa njima nešto nije u redu. Trebalo bi da pronađu sebe u ljubavi prema domu i porodici, trebalo bi da ih to zaokuplja i ispunjava. Kad nije tako, onda nešto nije u redu. One koje krenu dalje, tražeći uzrok tog osećanja i preispitujući nametnute vrednosti, gledajući pošteno u svoje srce i priznajući svoje nezadovoljstvo, jednostavno zaključe da im to što imaju u životu – nije dovoljno.

Elizabet je u svom hit-romanu(putopisu, duhovnom vodiču) pisala o svom duhovnom putovanju, zbog koga su je mnogi osuđivali da je sebična. Kako je mogla da ostavi sve i ode na neki put, ne znajući ni kuda će je tačno odvesti, ni šta tačno traži, ni kada će se vratiti? Osim onih koji je optužuju, obraća joj se i mnogo žena koje žude da učine isto što i ona – da odu na duhovno putovanje, da prodube svoju vezu sa Bogom i samom sobom. Ali, one se suočavaju sa brojnim dilemama – da li je to neodgovorno i neozbiljno, zar nije svakodnevna realnost mnogo važnija od duhovnih pitanja, šta ako posle nemaju gde da se vrate, ako im odlazak ugrozi brak i porodicu? Još jedno karakteristično pitanje se ističe – zašto one uopšte misle da su toliko posebne, da zaslužuju duhovno putovanje?

Ove brige, dileme i sumnje posledica su nedostatka samopouzdanja i poverenja u sebe, u svoje biće. Žene često veruju da im nije dozvoljeno da žele više od doma i porodice i da su grešne što žude da sve to napuste i posvete se sebi.

View this post on Instagram

Good morning sweethearts! I hope your day is going better than mine… I'm not feeling too good since I have a cold, but luckily, I have Christmas tea, scented candles and books (my lovely @elin_reads and I are going to read Eat, Pray, Love for our book club this month!) to make me feel slightly better 🤧 . . I was tagged by @booksofstarlight and @seareneslibrary to share #20factsaboutme: . 1. I believe that reading Harry Potter and the Philosopher's Stone and The Chronicles of Narnia ignited my passion for reading. 2. Although my native language is Finnish, I use mainly Swedish in my everyday life and do most of my reading in English. 3. I love tea and the calming effect it has on me. Sometimes there's nothing more soothing than sipping tea from one of my favourite mugs. 4. I'm vegan, first and foremost for ethical reasons. 5. I love animals and strongly believe that all sentient beings, human or nonhuman, have a right to live free from torture and exploitation 🐷 6. I'm a fourth-year medical student. 7. I have a terrible sense of direction. 8. I have been living in Sweden for over 3 years now after moving here from Finland. 9. I used to dance and be a cheerleader. 10. When I was a kid, I loved writing stories (still do) but left most of them unfinished. 11. I love snow but hate being cold. 12. My favourite band is The Smiths. 13. I love musicals. 14. I have a tradition of watching Love Actually every year. 15. My favourite colour is blue. 16. I LOVE travelling. I'd love to backpack through Europe one day. 17. I was born on Friday the 13th in October. 18. I love drawing, colouring and bullet journaling. 19. I'm a Ravenclaw. 20. BBC Sherlock is my favourite TV show. . . Feel free to tag me if you decide to do this tag! I'd love to find out more about you 😊❤

A post shared by Fanni (@fannireads) on

Editors choice