Najpoznatiji bosanski modni kreator Ina Soltani, koja preko 20 godina živi i radi u Los Anđelesu, otvorila je prestižni “Style Fashion Week”, koji se održava u okviru Nedelje mode u Los Anđelesu.

U prepunoj dvorani “Vibiana Cathedral” – gdje se dešava Fashion Week, prisustvovalo je preko 500 zvanica koje su uživale u glavnom programu večeri, a to je nova kolekcija Ine Soltani jesen/zima 2013. U intervjuu koji je Ina dala za “New York Fashion Times” kratko je opisala svoju kolekciju: “Kolekcija je priča o probuđenoj ljepotici iz magičnog sna u noćnu moru stvarnosti. Na svoj način ovom kolekcijom pokušavam da skrenem pažnju na turbulentni svijet koji nas okružuje.”

Ina Soltani interview Ina Soltani otvorila “Style Fashion Week” u okviru Nedelje mode u Los Anđelesu

Ina Soltani

Ina Soltani je u ovoj kolekciji pokazala da, pored svog prepoznatljivog stila glamuroznih red carpet haljina vividnih boja, zna i od crne da napravi nešto sasvim novo i uzbudljivo. Modeli od kože su, pored specifične izrade, veoma zanimljivo dizajnirani i daju izgled koji odaje glamuroznost i seksepil. Također, neizbježna drama – koja se u svakoj dosadašnjoj kolekciji Ine Soltani naglašava – ovaj put je to na drugačiji način prikazano, ali je impaktno što će, kao i dosadašnji njeni modeli, završiti na mnogim svetski poznatim zvezdama.

Kreacije Ine Soltani na crvenim tepisima nose poznati iz cijelog svijeta, a posebno oni u Holivudu, kao što su: Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), Kristen Stjuart (Kristen Stewart), Majli Sajrus (Miley Cyrus), Kejti Peri (Katy Perry), Lindzi Lohan (Lindsay Lohan), Emili Blant (Emily Blunt), Džejmi Aleksander (Jaimie Alexander), Šeril Kol (Cheryl Cole), Džesika Bil (Jessica Biel), Kim Kardašijan (Kim Kardashian), Lusi Liu (Lucy Liu), Eva Longorija (Eva Longoria), Fergi (Fergie), Taraji Henson (Taraji Hanson), Džordin Sparks (Jordin Sparks), Marisa Tomej (Marisa Tomei), Keri Andervud (Carrie Underwood), Mišel Rodrigez (Michelle Rodriguez), Ešli Simpson (Ashlee Simpson), Demi Lovato (Demi Lovato), Ana Faris (Anna Faris), Dženifer Bils (Jennifer Beals), Alisa Milano (Alyssa Milano), Kristina Milian (Christina Milian), Džejda Pinket Smit (Jada Pinkett Smith)…

Među posljednim slavnim osobama koje rado nose Inine kreacije su i holivudska zvijezda Džesika Čestejn (Jessica Chastain), ovogodišnja dobitnica Zlatnog globusa, a nominovana je i za Oskara za film “Zero Dark Thirty” i Keri Vošington (Kerry Washington) – koja je nominovana za Oskara za film “Đangova osveta” (Django Unchained).

Sindi Kraford (Cindy Crawford) je prije par mjeseci radila editorijal za Fashion Gone Rogue. Pored modela koje je nosila na snimanju, kao što su: Calvin Klein, Cesare Paciotti, Armani, Wolford, Giuseppe Zanotti, nosila je i modele Ine Soltani.

Comments