#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Industrija kafe, tradicija i inovacija

Industrija kafe, tradicija i inovacija

Juče je u hotelu “Falkenštajner”, u organizaciji Konfindustrije Srbije, održana konferencija “Industrija kafe – tradicija i inovacija”, koja je po prvi put na našem tržištu okupila vodeće domaće proizvođače i distributere espresso kafe i predstavnike industrije kafe iz domovine espresa – Italije.

Konferencija je održana uz pokroviteljstvo Trieste Coffe Cluster (klaster kafe Trst) i Konfindustrije Trsta i podršku generalnog partnera Doncafé Professional Espresso. Konferenciju su podržali i Beostok, domaći distributer Lavazza kafe, Guglielmo Caffe iz Katanzara, Pakorini Silokaf iz Trsta, vodeća svetska logističko-distributivna mreža sirove kafe i Biotoskani, inovator na području obrade kafe iz Modene.

photo1 Industrija kafe, tradicija i inovacija

Otvarajući skup, predsednik Konfindustrije Srbije Erik Kosuta naveo je da je konferencija organizovana u skladu sa ciljem Konfindustrije da aktivno doprinosi unapređenju saradnje italijanskih i srpskih kompanija, kroz podršku u nastupu na tržištu, specifična tržišna istraživanja i saradnju sa regulatornim telima i ministarstvima. O trgovinskoj saradnji dveju država govorila je specijalna savetnica ministra u Ministarstvu trgovine Jagoda Lazarević. Klaster kafe Trst, koji okuplja niz proizvođača, zahvaljujući čijoj je dinamici i inovativnosti ustanovljena industrija i tradicija espressa kakva je danas poznata širom sveta, predstavljao je Roberto Markezi.

photo7 Industrija kafe, tradicija i inovacija photo8 Industrija kafe, tradicija i inovacija

Iz izlaganja domaćih i italijanskih učesnika konferencije, prisutni su mogli da saznaju činjenice i informacije o standardima u industriji, uključujući i tendencije u principima distribucije i prometa, negovanja i razvoja brenda i kvaliteta, dizajna, kao i samog proizvodnog procesa. Na dva okrugla stola u okviru konferencije obrađeni su regulatorni aspekti domaćeg tržišta kafe kao uvozne robe, kao i pitanja mogućnosti razvoja i diversifikacije ponude i pratećih usluga. Uz partnere konferencije, u diskusiji su učestvovali i Zavod za intelektualnu svojinu Srbije, Uprava carina i Republička tržišna inspekcija.

Editors choice