Moćno i produktivno radno mesto to je ono o čemu svi sanjamo. Ipak, ne može nikako biti inspirativno ako je puno loma, prašine i nepotrebnih stvari. Organizovana, žena sa stilom obavezno povede računa o sitnicama koje joj prolaze kroz ruke svaki dan, a akcenat stavlja na radni sto i prostor koji je samo njen i oko kog obično stavi zaštitni omot koji mogu da pređu samo pozitivni ljudi, a ostali saradnici moraju gledati izdaleka i potajno se diviti.

Posle dugo vremena koje provodite sedeći na jednom mestu i te kako prija kada je vaš pogled lep i motivacioni. To može pozitivno uticati na vašu psihu, pa zato uzmite u obzir mogućnost ukrašavanja radnog prostora slikama nekih lepih destinacija koje ćete posetiti jedino ako radite.

Nekoliko sićušnih promena mogu značajno poboljšati vašu produktivnost i energetski nivo.

1 32 Inspiracija i posao: Radno mesto koje motiviše i puni energijom

Evo nekoliko načina za povećanje produktivnosti na poslu…

Ukoliko imate tu mogućnost da menjate raspored u kancelariji, učinite to i napravite kako vama odgovara. Ako, pak delite radni prostor sa nekim, radite to u konsultaciji sa saradnicima ili nadređenim. Pre nego što išta konkretno uradite razmotrite svoje navike, sklonosti i stil rada.

Važno pitanje koje treba postaviti: “Da li vam je potreban veliki radni sto ili manji, kako biste imali više prostora za kretanje?”.

Da li vam je važno da prostorija bude osvetljena? Imajte u vidu i to da je prirodna svetlost zdravija i preporučljivija od one veštačke. Neaktivnost, iscrpljenost i anksioznost štete su koje ona veštačka može da donese.

Sa druge strane, prirodna svetlost drži nas budnima i uverava nas da je napolju dan, vreme za rad i produktivnost. Zato maksimizirajte što je više moguće prirodno svetlo i uživajte u zracima sunca koji šaraju po vama najlepše tetovaže u vidu senki.

2 32 Inspiracija i posao: Radno mesto koje motiviše i puni energijom

Razvedrite prostoriju

To najbolje možete učiniti tako što ćete uneti dosta boja, cveća i raznih dekorativnih predmeta.

Evo potrebnih elemenata: svetle boje, reflektujuće površine, ne samo jedan spektar osvetljenja, pride motivacioni detalji poput natpisa na slikama ili dekorativnih elemenata.

Uživajte u pogledu

Studija sprovedena na Univerzitetu u Minesoti otkrila je da ljudi koji rade zatrpani neredom imaju tendenciju da budu kreativni i inovativni, dok su oni pedantni i estete pametniji i brzopleti, odlično reaguju na zadatke i imaju dobre reflekse.

Ne znamo koliko je to istina, ali svakako je tačno da svako ima svoj kreativni nered, kojeg se ne bi odrekao ni za šta na svetu.

3 32 Inspiracija i posao: Radno mesto koje motiviše i puni energijom

Izvor fotografija: pinterest. com


Violeta Stojanović

Comments