Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Da li je ovo kraj za digitalnu umetnost?

Donekle je opravdan ovaj korak Instagrama, naročito ukoliko govorimo u okvirima sadržaja koji na bilo koji način utiču na mentalno zdravlje i to kako doživljavamo sebe. Međutim, u svakom drugom pogledu je ograničavajući. Šta će se desiti za digitalnom umetnošću? Mnoge fotografije koje kače različiti grafički dizajneri i fotografi biće obeležene sa “false information” ili ipak ne? Oni koji su već čuli za ovaj korak Instagrama, jasno su se pobunili. Na ovaj način zaista mogu da budu diskriminisani na više nivoa. 

View this post on Instagram

Photo artist 👉👉👉 @worldwideshubham ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Founder👉👉 @chourasiyasumeet ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Selected by @vivek_chaurasia ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ● ● ●tag #edit_grams for chance to be featured Follow @edit_grams to get more ● ● ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ edit_grams#ig_humanplus #theimaged #worldtones #madewithunsplash #artofvisuals #gramslayers #bnw_legit #jaw_dropping_shots #urbangathering #ig_shotz_magic #all_perfect_shots #artistry_vision #fatalframes #illfeaturesbjm #launchdsigns #edits_oftheworld #dailyfeatures #moodygrams #agameoftones #mightydreamers #ig_masterpiece #enter_imagination #creartmood #murderdotcom #noir_shots #tv_editz

A post shared by ART | EDIT | CREATIVE (@edit_grams) on

Ne zna se kako će Instagram razlikovati digitalnu umetnost od klasičnih fotošopiranih slika 

Još uvek se ne zna kako će Instagram razlikovati ove dve kategorije. Nadamo se da će u okviru ovog novog poteza biti uključeni brojni stručnjaci, koji će doći do prihvatljivog rešenja za sve. Sasvim je u redu da znamo kada smo izmanipulisani, ali vrlo dobro znamo da prepoznamo namerno isfotošopiranu sliku, odnosno ono što je digitalna umetnost. Želimo da je poštujemo, baš kao što poštujemo i svaku drugu umetnost na ovoj mreži.

Naravno, stučnjaci širom sveta oštro su kritikovali ovu odluku Instagrama, budući da i Facebook i Instagram uveliko slave i promovišu svetske lidere u čijim govorima ima mnogo oprečnih informacija i često mnogo neistina ne radeći ništa po pitanju tih “false informations”!

Naslovna fotografija: instagram.com/edit_grams

Jelena 

Editors choice