Iako je sva pažnja, očekivano, bila na modelima i seksi vešu, muzički deo večeri je takođe izazvao pozitivne komentare, a na lineup-u su bili Shawn Mendes, The Chainsmokers, Halsey, Kelsea Ballerini, Rita Ora, Bebe Rexha, Leela James i The Struts koji su svojim moćnim glasovima doprineli dobrom raspoloženju i moćnoj energiji.

Nakon tri godine pauze, ali iz i te kako opravdanih razloga (dvoje dece sa Adamom Levinom!), Behati Prinslu je ponovo bila na sceni. Iako nervozna zbog povratničke revije, uradila je zaista dobar posao!

Ovo veče je bilo posebno i za Vini Harlou koja se prvi put oprobala u ulozi Viktorijinog anđela i svi su saglasni da je kao stvorena za to!

Uprkos glamuru, seksepilu i odličnoj energiji, Victoria’s Secret Fashion Show je ipak dobio jednu veliku zamerku koja se tiče inkluzivnosti. Iako postoje brendovi donjeg veša kao što je Rijanin Savage x Fenty, čijom izuzetno inkluzivnom revijom je zatvorena Nedelja mode u Njujorku, i dizajneri kao što je Christian Siriano, koji obično oblači zvezde koje drugi dizajneri ne žele zbog njihovog konfekcijskog broja, Victoria’s Secret i dalje bira modele istog tipa i očigledno da ne namerava da ovu tradiciju promeni, makar ne u skorije vreme. Ovo naravno povlači pitanje da li su samo mršave i zgodne žene seksi i da li su njihovi anđeli odgovarajući model po kojem svaka žena treba da se orijentiše. Znate već, pričamo o samopuzdanju, a prikazujemo u mnogim slučajevima nerealne standarde koji neminovno utiču na nas i urušavaju isto to samopouzdanje. Mišljenja će zauvek biti podeljena, ali nam svakako ostaje da se nadamo da će modna industrija jednom zaista biti prilagođena svim tipovima žena i muškaraca, bez obzira na boju kože i broj kilograma.

Izvor fotografija: instagram.com
Naslovna fotografija: instagram.com/voguemagazine

Ivana

Comments