Svesni smo činjenice da nije najbolje vreme da upoznajemo nove ljude, a koncept radnje, butici, galerije i muzeji zatvoreni su do daljnjeg. Ipak, to ne znači da ne možemo virtuelno uživati u modnim kolekcijama koje ćemo isprobati odmah po završetku obaveze da ostanemo u svojim domovima ili učiti o istorji umetnosti istovremeno se zabavljajući. Svakako, nove, kreativne ljude i dalje možemo “upoznavati” zahvaljujući društvenim mrežama. Evo nekoliko Instagram profila zbog kojih nećete žaliti utrošeno vreme, a kojima ćete se redovno vraćati i kada se čitav svet vrati u normalu.

ZAGA

Trenutno nismo u mogućnosti da merkamo i isprobavamo krpice u buticima, ali nas niko ne sprečava da istražujemo zanimljive profile domaćih modnih brendova i maštamo o modnim kombinacijama za vreme kada sve ovo prođe ili poručimo nešto zanimljivo onlajn. Zaga KalMar je dizajnerka iz Novog Sada koja od odevnih komada stvara umetnost – reč je o arty, udobnim, autentičnim, kvalitetnim i što je najvažnije, veoma jednostavnim za kombinovanje modnim kreacijama u kojima možete izgledati šik od jutra do večeri. Zaga je uglavnom inspirisana umetnošću, pa se tako na ovim autentičnim majicama i haljinama mogu videti likovi Fride Kalo, Matissa, Klimta, “Devojke u plavom” Đure Jakšića, “Nadurena devojčica” Uroša Predića… Ovaj brend nudi naravno i druge odevne komade, ali ono što je posebno zanimljivo jeste Instagram profil koji je svakodnevna doza inspiracije – od ideja za stajlinge, preko istorije umetnosti i mode do različitih kreativnih izazova.

Slike i prilike

Devojke koje stoje iza bloga “Slike i prilike”, Sofija i Jovana, sebe opisuju kao istoričarke umetnosti željne da iskorače iz strogih akademskih okvira i svoja iskustva i poglede na svet podele sa svima nama koji smo zaljubljeni u umetnost. Njihov Instagram profil riznica je umetnosti, ali i zabave jer se trude da ga svake nedelje obogate novim sadržajima iz kojih možemo puno toga da naučimo. Nedavno su imale zanimljive serijale o tome kako je epidemija oblikovala umetnost i kulturu, istoriji kafe, ženama umetnicama, Beogradu 19. veka, kao i mnogim drugim temama koje možete ispratiti u njihovim IG pričama. Sjajan način da učite istoriju umetnosti zabavljajući se i provedeći kvalitetno vreme u svom domu.

Comments