Nemanja Ivanišević  je naš poznati stilista i modni dizajner. Iako nije oduvek znao da će ova vrsta umetnosti biti njegov poziv, može se reći da se za sada više nego uspešno bavi ovim poslom. Glavni dokaz za to je i Esquire nagrada za doprinos muškoj modi koju je dobio za svoju kolekciju HIGHEND limited. Za naš magazin Nemanja objašnjava šta je za njega moda, zašto danas ne postoje ikone stila, ali nam i dočarava modnu scenu i stil stanovnika Milana.

WANNABE MAGAZINE: Moda i ti. Kako je počela vaša priča? 

NEMANJA IVANIŠEVIĆ: Pa moglo bi se reći da je počelo pre 7 godina, tada sam odlučio da više ne potiskujem kreativnost i želju da radim u modnoj industriji. Nakon završene Ekonomske škole, koja je bila totalno promašen izbor za mene, presekao sam i opredelio se da se školujem za stilistu. Vrlo brzo nakon toga sam i počeo da radim u modi. Svi dalji događaji su samo učvrstili i nadogradili naš odnos.

Nemanja Ivanisevic intervju Wannabe magazine a1 Intervju: Nemanja Ivanišević, stilista i modni dizajner

Modni dizajn iziskuje stalnu kreativnost i inovativnost. Otkrij nam, odakle crpiš inspiraciju i šta je to što uvek može da te podstakne na stvaranje najrazličitijih odevnih komada?

Moja najveća inspiracija su ljudi. Često putujem, što zbog posla, što privatno, na tim putovanjima upoznajem razne kulture i ljude. Tada se uglavnom dešava ta “magija” i neposredno nakon toga uglavnom radim na skicama ili jednostavno odmah u svesku upisujem ideje.

Nemanja Ivanisevic intervju Wannabe magazine a2 Intervju: Nemanja Ivanišević, stilista i modni dizajner
Comments