Ko su, uopšteno, vaši klijenti i šta žele da postignu?

Naši klijenti su ljudi. Nekada i životinje. Najmlađa klijentkinja je imala 2 nedelje kada je došla, najstariji klijent do sada je imao 87 godina. Najdraže su nam klijentkinje koje očekuju svoje bebe i tada radimo 2 ili više odjednom – predivan osećaj i ogromno poverenje da neko ko je odgovoran ne samo za svoj, već i za život svoje dece može da ti se prepusti i dozvoli da mu pomogneš da bude dobro. Za svakoga dobro predstavlja nešto drugo: neko želi da umiri svoju snažnu energiju i pomoć da se prokanališe na dobrobit sebe i drugih, neko je u depresiji i potrebno mu je izdizanje iz određenih situacije koje su ga u to stanje dovele. Neko ima bolove u određenim delovima tela (leđa, vrat, ramena, noge…) i želi da ih se oslobodi. Suština našeg rada se sastoji u tome da, ne samo saniramo posledice izazvane određenim načinom života, povredama itd, već i da edukujemo klijenta i zajednički dođemo do uzroka zbog koga su neko stanje ili povreda nastali. Osvešćivanjem određenih situacija i promenom pogleda na život, klijenti drugačije sagledavaju svoju stvarnost i više ne ponavljaju situacije koje su ih dovele do određenog psihofizičkog stanja.

Sve u svemu, naši klijenti najčešće dolaze da bi uspostavili balans u svom svakodnevnom životu, pre svega kroz svoje telo (fizičko, emotivno, mentalno i duhovno), a zatim i stalnom edukacijom kroz naše brojne radionice, gde svako nađe svoj najlakši prepoznatljivi način.

Tatjana Jevđović 3 Tatjana Jevđović, instruktorka za SPA i wellness terapeute, o holizmu i moći dodira

Vaš centar postoji već dugi niz godina – a kako je sve počelo? Kako ste došli dotle gde ste sada? Od koga i iz kojih situacija ste najviše naučili?

Sve je počelo mojom ljubavlju prema dodiru kao najčistijem načinu komunikacije sa drugim čovekom. Kroz dodir nisu potrebne reči, a poruka koja se šalje na ovaj način znači da ćemo upotrebiti sve svoje znanje i umeće da pomognemo drugom čoveku da bude dobro.

Ovako sam došla ovde gde sam sada.

Posle višegodišnjeg rada sa kolegama, 2006. godine samostalno sam osnovala Beauty Imagini d.o.o, kompaniju specijalizovanu za pružanje usluga u oblasti beauty, SPA i Wellness programa, antistres i programa detoksikacije, kao i pojedinačne holističke programe posebno kreirane za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti. Zahvaljujući ovakvom pristupu osmislila sam programe koji uključuju određene tehnike masaže, sistem vežbi, ishrane i tematska predavanja koja su deo holističkih preventivnih programa usmerenih ka različitim ciljnim grupama (u kompanijama gde postoji potreba da se poboljšaju međuljudski odnosi i poveća produktivnosti kroz motivacione treninge, tim bilding, u porodičnim odnosima, rešavanju partnerskih odnosa, poboljšanja koncentracije učenika i studenata). Zato sam često pozivana kao predavač o holističkom pristupu zdravlju, menadžerskoj bolesti i antistres programima: UEPS, Skills (Shneider, Microsoft, Tarket), US Still, European Consulting Group, Unica osiguranje, Oktal Pharm, Falkensteiner, MACE, DHL, SBB, Golf club, Hipokrat, Educom…

Takođe, ispred Udruženja poslovnih žena Srbije, održala sam radionice na FREJA forumu – 2011. godine u Tirani (Albanija) i 2012. godine u Istambulu (Turska), sa temom: Holistički pristup zdravlju – jače veze među ljudima. Rad posvećen čoveku i njegovom dobru, 2013. godine doneo mi je “Cvet uspeha za ženu zmaja” i specijalnu nagradu za unapređenje kvaliteta života koju dodeljuje specijalni žiri na predlog Udruženja poslovnih žena Srbije.

Godine 2015, zbog posebnog isticanja u kvalitetu svog profesionalnog i ličnog života, učestvovala sam u snimanju dokumentarnog filma u realizaciji Sissel-a sa temom Liedership koji je uključen u obrazovanje u osnovninm, srednjim i visokim školama. U martu mesecu 2017. godine, kao osnivač i vlasnik Centra Beaty Imagini, u Dubrovniku sam primila posebno priznanje od komiteta za dodelu nagrada i priznanja sastavljenu od 12 eksperata iz 9 zemalja srednje i jugoistočne Evrope u oblasti ekonomije i marketinga – nagradu i priznanje za doprinos razvoju preduzetnišva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi  “Stvaratelji za stoljeća za 2017. godinu”.

Značajan deo moga rada odnosi se na obazovanje SPA i Wellness terapeuta i konsultativni rad u organizaciji SPA, Wellness i beauty programa po metodologiji Beauty Imagini, odobrene od strane italijanske privredne komore u Srbiji i inostranstvu. Sertifikate metodologije Beauty Imagini stekli su i terapeuti Instituta za rehabilitaciju – Beograd, Nova Medica – Leskovac, Mona – Zlatibor, Selma – Novi Pazar, Relax – Novi Sad, Beauty Balans – Wien, Austria, Pura Vida Day SPA Porto Montenegro – Tivat, MNE, Iberostar – Bečići, MNE, a poslednje tri skijaške sezone, staff Centra Beauty Imagini vodi SPA Centar Hotela Grey na Kopaoniku.

Posle učešća i priznanja na sajmovima u inostranstvu (2008, 2009 i 2010. godine, Cosmoprof, Bologna, Italia), 2010. godine učestvovala sam sa tradicionalnim tehnikama koje su se prvi put uvele u sajamski program na Sajmu medicine u Beogradu – MEDIDENT, gde Beauty Imagini dobija Zlatnu plaketu za najbolji medijski nastup.

Ono na čemu najviše insistiram u svom radu jeste: važnost saradnje sa kolegama iz zemlje i inostranstva (Italija, Norveška, Švedska, Holandija, Rusija, Austrija, Engleska, Grčka) koji se bave klasičnim i holističkim pristupom zdravlju, Wellness i SPA programima i sa kojima često organizujem edukativne seminare, holističke vikende i sedmodnevne programe u zemlji i inostranstvu.

Autor sam izuzetno uspešnog programa ličnog razvoja Umetnost ravnoteže koji se u kontinuitetu odvija poslednjih osam godina. O njegovoj uspešnosti govori i podatak da je 2014. godine četvorodnevni program na Ohridu bio podržan od strane Evropske mreže preduzetništva, kao i da je prestižna engleska konsultantska kuća MACE pretprošle godine tražila upravo ovaj program kao tim bilding za svoje zaposlene. Poslednjih osam godina, u okviru letnje sezone, organizujem sedmodnevne seminare (radionice) u Grčkoj – na kopnu i na jedrenju, a 2016. godine sam vodila grupu učesnika koji su prethodno imali posebne pripreme, u Gruziju, na Kavkaz.

U decembru 2016. godine, preseljavamo Beauty Imagini Centar iz centra Beograda i osnivam novu Radnu jedinicu – INTEGRA – u prostoru na Adi Ciganliji, gde svi sadržaji mogu da se rade u prirodnom okruženju i ambijentu koji daje mogućnost formiranja integralnog centra za lični i profesionalni razvoj u ovom delu Evrope. Zbog toga je osnovano i Udruženje Integra Life Club sa ciljem da se formira članstvo koje će zajedno raditi na podizanju svesti o potrebi očuvanja zdravlja i prevencije bolesti, kao i razvijanju osećaja za potrebe i pomoć drugim ljudima.

Naravno, ništa ne bih uspela bez podrške. Pre svega, moje majke i moje dece. Moja ćerka Isidora (28) je PR menadžer Beauty Imagini centra, jedan od osnivača Udruženja Kamičak koje je humanitarnog karaktera i Integra Life Club-a, ayurvedski je terapeut, završava studije psihologije, bavi se plesom (kizombom) i posvećena je izučavanju posebnih pravaca u psihoterapiji: psihodrame i muzikoterapije (radi sa mnom od njene 16-e godine). Moj sin Mihailo (26) je diplomirao ilustraciju knjige na Akademiji primenjenih umetnosti, a kao licencirani personalni trener, radi u Centru Beauty Imagini personalizovane fitnes treninge na Miha body aparatu i aktivno učestvuje u kreiranju promo materijala za Beauty Imagini Centar i Integra Life Club. Kao u svakom porodičnom biznisu, svi radimo ono što najbolje umemo i pomažemo jedni drugima ne gledajući na sat i ne mereći ko je i kada koliko i šta uradio. Takav zdrav odnos je i prema svima koji su zaposleni u našoj kompaniji, kao i onima koji nisu zaposleni, već jednostavno žele da pomognu da Integra raste na opšte dobro.

Pored mojih profesionalnih autoriteta iz celog sveta, najviše sam naučila i učim od svoje dece i mladih kolega.

Tatjana Jevđović 4 Tatjana Jevđović, instruktorka za SPA i wellness terapeute, o holizmu i moći dodira

Koliko vam znači Udruženje poslovnih žena Srbije, kao podrška – koliko ste sami napredovali zahvaljujući Udruženju, a koliko svojim radom doprinosite aktivnostima Udruženja?

Udruženje poslovnih žena Srbije ima veoma zvaničan naziv za moj suštinski osećaj pripadnosti krugu izuzetnih žena koje se bave različitim poslovima, najzahtevnijim u svakom smislu, a uvek nađu vremena da budu tu jedne za druge i sve kojima je potrebna pomoć u nekom trenutku. Mislim da naša predsednica dobar deo svog vremena za san i odmor koristi kako bi svojim članicama olakšala različite životne (ne samo poslovne) situacije kroz mrežu kontakata i poznanstava koje ona sama i najviše neguje.

Moje članstvo u UPŽ-u se skoro poklapa sa periodom osnivanja Beauty Imagini Centra. Kako je moj Centar rastao, tako sam i ja mogla više da se posvetim Udruženju koje je za mene značilo neprocenjivu pomoć naročito u to vreme, jer je informacija o tome šta radim postala dostupna jednom novom krugu ljudi (žena). Nadam se da sam i sama u Udruženje dovela novi krug kvalitetnih žena, kao i jednu novu dimenziju koja je direktno vezana sa ovim čime se bavim, tako da su i dva predavanja, koja sam na temu holističkog pristupa zdravlja u ime našeg UPŽ držala u Tirani i Istambulu 2011. i 2012. godine, ostavila značajan i dobar utisak u međunarodnoj javnosti. Takođe, lojalnost prema našim članicama i potreba da se koriste usluge i kupuju proizvodi koje proizvode naše članice je apsolutna i sigurno predstavlja najbolji način preporuke, a sada smo kroz Loyaliti program dobile i konkretniji način da se ovakav odnos verifikuje. Raduje me što smo sada u mogućnosti da naše sastanke često držimo u Integri, gde zaista možemo na trenutak da se izmestimo iz grada, a veliko zadovoljstvo mi je što naše prvo drvo UPŽ raste od januara prošle godine u Integrinoj bašti.

Takođe, iz naše saradnje proistekao je i Integra Concept Store u kome mogu da se kupe odevni proizvodi od Marije Hand Made iz Šapca, Dragane Stojanović – organska hrana, Dragice Božinović – sušeno voće… Ono što me posebno raduje jeste umrežavanje kroz Evropsku mrežu preduzetništva, u okviru sastanaka B2B koje je organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije u Integra Life Club-u u februaru mesecu ove godine. Tom prilikom su potpisani ugovori između dva udruženja UPŽ i RAP (BiH), kao i između dve građevinske firme koje vode preduzetnice iz Srbije i BiH, a u nastavku sastanka smo započeli sa serijom radionica Umetnost ravnoteže javnog nastupa koju vodim zajedno sa Dženitom Zirdum, predsednicom Regionalne asocijacije poduzetnica iz BiH. Zajednička ideja je da kao predavače uključujemo po jednu članicu udruženja poslovnih žena iz svih država regiona i tako proširimo teme koje su od značaja za lični i poslovni rast. Posle Beograda, ovu radionicu smo održale na Vlašiću (BiH), od 6. do 8. jula smo na raftingu u Priboju (tromeđa Srbije, BiH i Crne Gore), a od 18. do 24. avgusta se sve okupljamo u Grčkoj (u hotelu Lito čije su vlasnice dve preduzetnice iz Grčke). Tamo će nam se pridružiti koleginica iz Makedonije sa temom “Očekivanja”, a vrlo je verovatno da ćemo iz Grčke da produžimo na Ohrid. Verujemo da će nam se ovoga leta pridružiti veliki broj učesnika iz celog regiona, pa i Švedske, gde planiramo da radimo u oktobru ove godine.

Comments