4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Zašto na Instagramu svi govore o ovom beauty proizvodu?!

Jedna od važnih prekretnica u životu jeste razgovor za posao. Toliko treme i nesigurnosti retko kada se oseti u životu. Dobro, tu su i druge životne situacije koje nas stavljaju na test, a mi se, ipak, ovog puta bavimo samo intervjuom za posao i stvarima koje ne treba raditi.

Pošto je veoma važno ostaviti dobar utisak, mi ćemo se prvo pozabaviti stvarima koje treba raditi.

Slika 1181 Intervju za posao: Šta raditi, a šta ne?

Fokusiraj se na cilj

– Spremite odgovarajući autfit. Ne ide da na razgovor idete obučeni u patike, ofucani duks i džins. Devojke, takođe. Zna se šta kancelarija zahteva i pridržavajte se toga.

– Obavezno ponesite CV, tačnije, svoju radnu biografiju i preporuke ukoliko ih imate.

– Spremite sebi mali podsetnik. Čisto rezime svega onoga što ste želeli da kažete, kako slučajno ne biste zaboravili neku stvar.

– Neka vaše telo progovori. Govor tela veoma je važan i od načina na koji se krećete zavisiće kakav utisak ostavljate: samopouzdane ili nesigurne osobe?

– Odgovarajte na pitanja jasno i glasno. Bez previše priče i okolišanja. Nije vreme za samohvalisanje, niti za duge priče o desetim stvarima. Skoncentrišite se samo na ono što ste pitani.

– Budi tačan! Na intervju se dolazi na vreme ili desetak minuta ranije. Kašnjenje nikako nije dozvoljeno. Kako zbog nekulture, tako i zbog mišljenja nadređenog koji će pomisliti da si neozbiljno shvatio ovaj posao.

– Aktivno slušaj i ponekad se ubaci sa nekim svojim pitanjem. Čisto da staviš do znanja da pratiš i da ti je stalo do posla.

– Nakon intervjua, pošalji zahvalnicu. To je ono što cene mnogi.

Vreme je da se skoncentišemo na stvari koje ne treba raditi.

Slika 229 Intervju za posao: Šta raditi, a šta ne?

Samo bez treme i nepromišljenih izjava

– Ne žuri i budi u pripravnosti u svakom trenutku. Intervju nije završen sve dok ne zatvoriš vrata od kancelarije. Zato pripazi na svaki svoj korak.

– Ne idi suviše opušten i ne ponašaj se suviše prisno. Treba imati dozu poštovanja prema nekome ko je na radnom mestu. Pa kako bi samo izgledalo da se ophodite prema ispitivaču kao prema najboljem prijatelju?

– Nikako, ali nikako ne ogovarati stari posao ili poslodavca.

– Negativni poeni dobijaju se i kad ste nepripremljeni. Ne možete otići na sastanak za posao skroz nezainteresovani. Dobra priprema je ključ uspeha.

– Ne pričati o svojim problemima, ni finansijskim, ni privatnim. To nije tema i treba pokazati samo najbolje osobine, ne i nedostatke i mane.

– Ne reagovati ako ne znate odgovor na neko pitanje. Možda je ispitivač namerno postavio neko nejasno pitanje iz vaše struke, ali to nije razlog da ga gledate izbezumljeno ili da pitate čemu takvo pitanje.

Izvori fotografija: pinterest.com


Violeta Stojanović

Editors choice