Efikasna dijeta ne podrazumeva izgladnjivanje i to je prvo zlatno pravilo ishrane koje morate imati u glavi kada odlučite da izgubite višak kilograma. Uz pojačanu fizičku aktivnost i regulisanu ishranu uspećete da bez imalo muke skinete sav višak kilograma, a ovo su zlatna pravila ishrane kojih treba da se pridržavate ukoliko želite da vam dijeta bude efikasna.

Uvek planirajte obroke i užine

Kada unapred planirate šta ćete jesti narednog dana, možete imati jasan uvid u čitav proces ishrane tokom svoje dijete. To je najbolji način da vam obroci i užine budu sastavljeni od zdravih namirnica, a neće biti ni prejedanja.

ishrana dijeta 1 Zlatna pravila ishrane za efikasnu dijetu

Kontrolišite porcije

Osim što ćete voditi računa o tome šta ćete jesti, vrlo je važno da vodite računa i o veličini porcija. To je najbolji način da skinete višak kilograma.

Naučite da prepoznate kada ste stvarno gladni

Mnogo puta u toku dana osetimo glad koja nas nužno vodi konstantnom prejedanju, što nikako nije dobro, naročito tokom dijete. Stoga je vrlo važno da naučite da razlikujete kada ste stvarno gladni od trenutaka kada ste gladni iz dosade. Upravo to je ključ za uspešnu dijetu.

Comments