Kafa je dobra i kada imate problem sa oteklim licem nakon spavanja ili sa naduvenim i nateklim podočnjacima. Lice možete tretirati ohlađenom, jako skuvanom kafom, kojom se ujutru umijete. Naravno, potrebno je da kafu ohladite u frižideru. Takođe, ovom problemu možete stati na put tako što talog kafe, kada je ispijete, pomešate sa malo kokosovog ulja i iskoristite kao masku. A ako talog malo osušite, onda ga koristite kao piling. Savršena je za podočnjake koji su tamni i naduveni. Uzmite parče salvete ili neke papirne maramice, natopite ga skuvanom kafom i stavite u zamrzivač. Kada se zamrzne skroz, uzmite i stavite nekih 10 minuta na svoje podočnjake. Nećete verovati kakve efekte ćete postići ovim. Tu je još jedna poznata dama sa Youtuba, pa možete malo “prepisivati” i od nje.

Kafa je veoma dobra i za devojke sa dugom, tamnijom bojom kose, koja baš i nema savršen izgled. Baš kao što nas ujutru budi i dovodi nas u skoncentrisano stanje, kafa daje kosi veoma lep sjaj i volumen. Kada sa svojim regeneratorom izmešate kašiku mlevene kafe, onda možete poraditi na svom volumenu. Uzmite smesu i utljavajte je nekoliko minuta na skalp, odnosno kožu vaše glave, ostavite da odstoji nakon toga još nekoliko minuta, dovoljno je i pet i isperite. Takođe možete kada operete kosu da je isprskate jakom, skuvanom kafom, ostavite malo da deluje i nakon toga samo isperete vodom. Sjaj vaše kose nakon toga će vas zaista oduševiti.

Da li i vi imate neke proizvode iz kuhinje koje koristite u svojoj kozmetičkoj rutini? Ako imate i volite ovakve igrarije, onda je ovaj tekst zaista namenjen vama, a ukoliko kafu koristite na neki drugačiji način, onda možete slobodno to i da podelite sa svima ostalima.

Pročitajte još i ovo:

Najbolje prirodne maske za lice

Jednostavne maske od avokada za sjajnu kožu i kosu

Rešite se bubuljica uz ove prirodne maske

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvori fotografija: www.altervista.org, www.readanddigest.com

 

Comments