Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Iskoristite negativne emocije kao pogonsko gorivo

Iskoristite negativne emocije kao pogonsko gorivo

Koncept negativnih emocija sličan je konceptu negativne energije. Mislimo da je to nešto što treba da izbegavamo, a pošto ne znamo kako bismo izbegli nešto što nadire iz nas samih, kao što ne znamo ni kako da izbegnemo nešto neuhvatljivo i nevidljivo što nas ugrožava spolja, osećamo se loše. Potiskivanje negativnih emocija ne radi, odnosno, radi, ali na našu štetu – jede nas iznutra, kao što ne radi ni ignorisanje negativne energije, odnosno radi isto kao i potiskivanje.

pozitivne misli1 Iskoristite negativne emocije kao pogonsko gorivo

A možda se ne radi ni o negativnim emocijama, ni o negativnoj energiji, nego o negativnom konceptu u kome smo žrtve nekih sila koje ne razumemo.
Izbegavajte stres, razmišljajte pozitivno, radite na sebi, živite zdravo, održavajte duhovnu ravnotežu. Dobro, super, važi. I baš nam lepo ide, dok nas ne preplave negativne emocije. Strah, bes, tuga, ljubomora. Uzalud dišemo i umirujemo um, uzalud prizivamo pozitivne misli. Dubljenje na glavi bi pomoglo, ali to nikad ne radimo.

Kako bi nam uopšte palo na pamet da uradimo tako nešto u trenucima kad pokušavamo da izdržimo nalet osećanja a da se ne raspadnemo?

Ali raspadnemo se. Ne eksplozivno, da se razletimo na sve strane, nego implozivno. Urušimo se u sebe, razbolimo se. Sve tripujući kako stoički podnosimo udare života. Kako održavamo pozitivnost uprkos svemu. Ali nema pozitivnosti uprkos bilo čemu. Suštinska pozitivnost obuhvata i prihvata i sve negativnosti, naročito one od kojih možemo da se raspadnemo.

Kako da proširimo koncept?

Negativnost i pozitivnost su polariteti. Suština je u energiji. Svaka ima snagu koju možemo da upotrebimo kao gorivo za svoj motor. Emocije nisu došle niotkuda da nas maltretiraju, one su naša reakcija, naš doživljaj našeg sveta. A svet je sigurno veći i mnogostrukiji, nego što ga doživljavamo kroz neku ograničavajuću emociju. Strah je možda realan, a možda iracionalan i maskira nešto drugo. Susretnimo se s njim u mraku i pustimo ga da nas vodi za ruku. Saznaćemo nešto korisno o sebi, sigurno. Osim toga, strah angažuje naše odbrambene sposobnosti, izoštrava reflekse i puni nas adrenalinom. Samo treba da se setimo šta nas je beše ono mrzelo i nikako nismo uspevali da uradimo, jer nam je falila energija. U besu imamo mnogo eksplozivne energije koja traži da se ispuca, a samo nas nedostatak perspektive, odnosno suženje svesti sprečava da ga iskoristimo kreativno. Ah, setite se kako se osećate kad ste besne na svog muškarca. I kako vas to pokreće da budete odlučne i da se okrenete sopstvenim potrebama, pa makar bile i nevaljale. Dobar je bes, od njega se osećamo živo i aktivno. Neki ljudi samo zato stalno besne – to im je najuzbudljiviji doživljaj života. Ljubomora može da nas pokrene da se ozbiljno pozabavimo svojim slabostima zbog kojih se osećamo inferiorno i nesigurno – jer otuda ona dolazi.

Tuga nije negativna emocija. Nema taj naboj. Niko ne voli da bude tužan, ali talas tuge, plima tuge, reka tuge, nose nas pravo u sopstveno srce, dušu, biće. Najpovezaniji smo sa sobom kroz tugu. Tuga je vreme spoznaje i opraštanja. Cenite tugu i nemojte je odagnavati.
I što se tiče onog dubljenja na glavi. Nisam se šalila. Glava i stopala imaju suprotan polaritet. Kad se izvrnete naopačke promenite polaritet, što je korisno za energetsko balansiranje negativnih naboja. I za zbunjivanje mozga. Telo je u emotivnim pitanjima daleko pametnije od uma.

Pročitajte i:

Pozitivne i negativne misli: Ma misli šta hoćeš, ali učini nešto

Aleksina Đorđević

Editors choice