Obično svako ima svoju percepciju realnosti i istina je negde na sredini, a ove priče su druga strana realnosti o napornim vezama, ružnim raskidima i ženama koje odlepe i postanu lude bivše. Ako nađete sebe u nekoj od ovih priča, to je zato što je scenario ludila tipičan i mnogo puta odigran u sličnim varijantama.

Iskorišćena i prevarena

Kako se žena nađe u poziciji da je muškarac koga voli materijalno iskorišćava, živi na njen račun i švaleriše se? Lakše i češće nego što mislite. Jedna luda bivša je imala vremena da dostigne zavidan nivo labilnosti – posle veridbe, ona i njen verenik odlučili su da kupe kuću. Razumna odluka za ljude koji planiraju da se venčaju, stvore porodicu i provedu život zajedno. Izračunali su koliko će plaćati hipoteku i kako će podeliti troškove i odgovornost, a onda se on izvukao veštim manevrima da ništa ne potpiše i ni u čemu zvanično ne učestvuje. Ona se našla u novčanim problemima, zbog kojih je stalno bila zabrinuta, ugojila se i seks im je otišao dođavola. Dve godine je trajala njena borba za finansijski opstanak, kojoj je on doprinosio povremeno, stalno se izvlačeći i opušteno živeći pored nje, kao bubreg u loju. On je bio majstor, a ona je sama popravljala vodovodnu instalaciju u kupatilu, uz pomoć uputstva sa YouTube. I kako se ne nije zapitala čemu joj služi taj čovek? Pa, zapitala se. Ali imala je suviše posla da bi se udubljivala u suštinu te veze, koja je izgubila suštinu, a možda je nikada nije ni imala.

Ispovest žena okarakterisanih kao LUDE bivše 1. deo2 Ispovest žena okarakterisanih kao LUDE bivše (1. deo)

Možda je on sve to fino planirao i sprovodio, manipulišući njenom odgovornošću, osećanjem dužnosti, sposobnošću da se nosi sa problemima, siguran u njenu ljubav prema njemu. Ona je sve nosila sama na svojim leđima i prsla je onog momenta kad je otkrila da je vara. Onda ga je spakovala i izbacila, a on je svima pričao kakva je to ludača, kako ga je kontrolisala, uzimala mu platu i kako se pretvorila u debelo čudovište i kako je bila nikakva u krevetu. Kad je to čula, tek tad je potpuno odlepila, pa mu je svašta pisala i ostavljala dokaze o svojoj neuračunljivosti. Trebalo je da prođe još dve godine da se ona sabere i prestane da živi život kao posledicu propale veze, da dođe k sebi i da povrati samopouzdanje i samopoštovanje. U međuvremenu, svi oni kod kojih je bivši ocrnio kao ludaču, shvatili su i sami o čemu se tu radilo i kako je ona dospela u takvu situaciju. Ona kaže da je mnogo naučila i da možda nikada i ne bi pronašla sebe da nije sve to proživela sa bivšim. Smršala je i zadržala kuću.

Comments