Žao nam je da vam ovo kažemo, ali sapun i voda nisu dovoljni da biste pravilno tretirali kožu nakon treninga. Od silnog napora, tokom treninga više se znojite, pore vam se otvaraju i kožu izlažete neobičnim uslovima. Zbog toga treba pravilno da je tretirate nakon napornog vežbanja. Evo i kako.

sweat Ispravno negujte kožu nakon treninga

Ohladite se

Počnite tako što ćete svoje lice temeljno isprati hladnom vodom. Logično je da će vam koža biti masnija nakon treninga tako da umesto sapuna upotrebite sredstvo za hidrataciju.

Ostanite čisti

Nikad, nikad nemojte nositi odeću koju ste već nosili na treningu. Možda miriše okej, ali ostaci znoja i prljavštine utrljavaju se u vašu kožu, što je vrlo lako može upaliti ili izazvati alergije.

U hidrataciji je ključ

Najvažnije je da pore održavate svežim i ne dozvolite sebi suvu kožu. Suva koža se ljušti i odumire, a ako je redovno hidrirate dajete joj svež, sjajan i gladak izgled.

workout fitness Ispravno negujte kožu nakon treninga

Pijte dovoljno vode

I ne samo vode, već tečnosti generalno. Ne mislimo na gazirana pića, slatke sokove i alkohol. U sebe unosite dovoljno vode pre svega, a zatim čajeva i mlečnih napitaka bogatih kalcijumom. Učinićete svojoj koži veliku uslugu.


Una Hadži – Nikolić

Comments