Rolf i Indijanka živeli su u predgrađu Brentforda, a Smit tvrdi da su se susreli. O tome daje šturi izveštaj, iz koga nije jasno o čemu su tačno razgovarali, osim da njegovi “saplemenici mnogo lažu”. Pokahontas se razbolela, verovatno od tuberkuloze ili boginja. Smatrajući da će joj povratak u Novi Svet prijati, Rolf se ukrcao na brod za Ameriku, ali u međuvremenu je Indijanki pozlilo, pa je umrla u okolini Grejvsenda na Temzi, na Rolfovim rukama. Bilo joj je 22, a na samrti je izjavila da joj je drago što će živeti kroz svoje dete.

pocahontas by martadewinter d4tdmsb Istorija koju niste učili u školi: Priča o bitangi i princezi

Tomas Rolf (Thomas Rolfe) jedini je potomak Pokahontas i Džona. Kao potomak prvog doseljenika, uspešnog vlasnika plantaže, i indijanske princeze, Rolf je nasledio ogromno imanje u Virdžiniji, a zaslugama u ratu protiv Indijanaca stekao je još zemlje i postao bogataš, te jedan od utemeljitelja nove američke aristokratije. Kroz Rolfa, krvnu vezu sa Pokahontas isticali su Edit Vilson (Edit Bolling Galt Wilson), žena američkog predsednika Vudroa Vilsona (Woodrow Wilson), guverner Virdžinije Hari Flad Bird (Harry Flood Byrd), dizajnerka Polin de Rotšild (Pauline de Rothschild), bivša prva dama Nensi Regan (Nancy Reagan) i drugi.

Kao što vidite, princeza i bitanga uopšte nisu bili u šemi, već zarobljenica i trgovac, a da li se sve završilo bajkovito, procenite sami.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments