“Mladi za inovacije” i Debatni klub FPN pozivaju sve zainteresovane studente na prvu onlajn konferenciji “Mladi i politika” i razgovaraju sa najmlađim kandidatom za nacionalnu skupštinu u državi Indijani, Patrikom Lokhartom.

Konferencija će biti održana u četvrtak, 12. decembra, na Fakultetu političkih nauka, sa početkom u 19 časova.

Konferenciju će otvoriti predstavnici Američke ambasade u Beogradu, koji će govoriti o mladima i njihovom društvenom angažmanu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Povod za održavanje ovakvog događaja su istraživanja koja pokazuju da je većina mladih u Srbiji apatična i nije spremna na inicijativu, često nezainteresovana za stvari koje se dešavaju u njihovom neposrednom okruženju, a kao najveći problem se ističe njihova neinformisanost.

plakat copy “It’s about me”, prva online konferencija

A ovo je prilika da mladi vide šta rade njihovi vršnjaci na polju društvenog angažmana u svetu, što ih može motivisati da se aktivno uključe u društveni i politički život u Srbiji.

Onlajn konferencija se organizuje u okviru projekta “It’s about me” (“Radi se o meni”) koji sprovode omladinska organizacija “Mladi za inovacije” i Debatni klub Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Comments