Virus Covid-19 ozbiljno je uzdrmao svet, te su sva važna dešvanja, uključujući kulturne manifestacije i velike koncerte poznatih izvođača otkazani do daljnjeg, a da ne spominjemo čitave gradove koji su potpuno zatvoreni, pre svega u Italiji i Kini.

Kao rezultat toga, internet je postao gotovo jedino mesto na kome ljudi imaju mogućnost da se okupljaju i komuniciraju bez razmišljanja i bojazni od zaraze. Osim toga, internet je definitivno mesto za zabavu, razonodu, ali i edukaciju i inspiraciju u danima kada bi zaista trebalo da ostanemo u svojim domovima.

TikTok je, naravno, središte razgovora o koronavirusu, uglavnom odmaklo od histerije mama koje panično kupuju toaletni papir (Facebook) i tema koje sadrže oštre dezinformacije (Tvitter Donalda Trumpa).

Evo kako se korisnici popularne TikTok mreže nose sa ovom epidemijom.

Naravno, crni humor

Ekstremne mere, poput zaliha hrane i samoizolacije postaju sve ustaljenije kako se ovaj virus širi svetom, ali vidimo da internet smisao za humor nije nestao. TikTok korisnici plešu istražujući i prikazujući obimne zalihe hrane i toalet papira svojih porodica ili postavljaju memove o mogućnosti da budu zaraženi. Tu je i rasprava o nekim mračnim teorijama zavere koje su liberalno postavljene na internet. Ipak, budimo iskreni: malo smeha i zabave u vreme poput ovog nikako ne može da škodi.

@juliaasohmerr##distorted♬ distorted – lannieve

Plesni pokreti

Nije da korisnici TikTok-a prave samo memove na ovu temu, naprotiv. Pokret za deljenje korisnih saveta za higijenu i saveta o tome kako izbeći korona virus pomaže ljudima da ostanu budni i sigurni.

Pogledajte: ples zasnovan na pranju ruku u koreografiji vijetnamskog plesača Quang Danga za pesmu Khaca Huna, sa Vijetnamskim nacionalnim institutom za zdravlje i zaštitu životne sredine. Otkad se deli na TikTok-u, pesma se razbuktala, sa haštagom koji je dobio više od 80 miliona pregleda.

@officialspin1038graham and nathan take on the ##quangdang ##coronavirus dance! ##lastweektonight ##washyourhands ##vietnam♬ Ghen Cô Vy (Vũ Điệu Rửa Tay) – Khắc Hưng, MIN, ERIK

Comments