Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Virus Covid-19 ozbiljno je uzdrmao svet, te su sva važna dešvanja, uključujući kulturne manifestacije i velike koncerte poznatih izvođača otkazani do daljnjeg, a da ne spominjemo čitave gradove koji su potpuno zatvoreni, pre svega u Italiji i Kini.

Kao rezultat toga, internet je postao gotovo jedino mesto na kome ljudi imaju mogućnost da se okupljaju i komuniciraju bez razmišljanja i bojazni od zaraze. Osim toga, internet je definitivno mesto za zabavu, razonodu, ali i edukaciju i inspiraciju u danima kada bi zaista trebalo da ostanemo u svojim domovima.

TikTok je, naravno, središte razgovora o koronavirusu, uglavnom odmaklo od histerije mama koje panično kupuju toaletni papir (Facebook) i tema koje sadrže oštre dezinformacije (Tvitter Donalda Trumpa).

Evo kako se korisnici popularne TikTok mreže nose sa ovom epidemijom.

Naravno, crni humor

Ekstremne mere, poput zaliha hrane i samoizolacije postaju sve ustaljenije kako se ovaj virus širi svetom, ali vidimo da internet smisao za humor nije nestao. TikTok korisnici plešu istražujući i prikazujući obimne zalihe hrane i toalet papira svojih porodica ili postavljaju memove o mogućnosti da budu zaraženi. Tu je i rasprava o nekim mračnim teorijama zavere koje su liberalno postavljene na internet. Ipak, budimo iskreni: malo smeha i zabave u vreme poput ovog nikako ne može da škodi.

@juliaasohmerr##distorted♬ distorted – lannieve

Plesni pokreti

Nije da korisnici TikTok-a prave samo memove na ovu temu, naprotiv. Pokret za deljenje korisnih saveta za higijenu i saveta o tome kako izbeći korona virus pomaže ljudima da ostanu budni i sigurni.

Pogledajte: ples zasnovan na pranju ruku u koreografiji vijetnamskog plesača Quang Danga za pesmu Khaca Huna, sa Vijetnamskim nacionalnim institutom za zdravlje i zaštitu životne sredine. Otkad se deli na TikTok-u, pesma se razbuktala, sa haštagom koji je dobio više od 80 miliona pregleda.

@officialspin1038graham and nathan take on the ##quangdang ##coronavirus dance! ##lastweektonight ##washyourhands ##vietnam♬ Ghen Cô Vy (Vũ Điệu Rửa Tay) – Khắc Hưng, MIN, ERIK

Editors choice