Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Pesme o korona virusu

Lipsyncing video snimci predstavljaju osnovni deo TikTok-a, koji korisnike podstiče da pozajmljuju i prerađuju zvuk drugih korisnika, tako da ne iznenađuje što je nekoliko koronavirus bopova skinuto. Verovatno najistaknutiji primer za to je “It’s Corona Time” zvučni snimak zasnovan na “Don’t Stop the Rock”, FreeStyle – koji se do sada nalazi u preko 630.000 video zapisa.

Informacije koje pomažu u razotkrivanju lažnih vesti

Kada je u pitanju informisanje o korona virusu, vruće uzbune na Twitteru (ili za vašim stolom za ručavanje, osim ako je vaša mama epidemiolog ili nešto slično), verovatno neće smanjiti nagađanja ili dati prave informacije. Svakako, prilično je teško izbeći ogromnu količinu mišljenja o virusu, a još teže znati čemu verovati.

@whoHow is ##COVID19 spread? ##coronavirus♬ original sound – who

Već smo videli da Svetska zdravstvena organizacija koristi prednost TikTok-a u nuđenju saveta i borbi protiv dezinformacija, nakon što je platforma “gorela” od serije lažnih videa povodom izbijanja epidemije.

Od tada su drugi korisnici koristili zvuke sa TikTok-a kako bi snimali scene gradova sa zatvorenim i praznim policama supermarketa. I naravno, plesali. Bilo kako bilo, barem je poslata jasna poruka (perite ruke, ljudi i ostanite kod kuće uživajući u čarima onlajn druženja). Koliko god bilo mesta humoru, budite obazrivi i odgovorni kada je reč o vašem i zdravlju vaših bližnjih.

Naslovna fotografija: instagram.com/jesuslikeswine

Vladislava Milovanović

Editors choice