U ovim danima kada smo daleko od svojih kancelarija i školskih glupa, zaista će biti teško ostati u toku i ne “ispasti iz štosa”, što se obaveza tiče. U pauzi od gledanja Netflixa, beskonačnog izležavanja i jedenja omiljenje hrane, razmisli šta bi mogla da uradiš kako bi ti povratak u svakodnevni ritam ne bi teško pao.

Osim čitanja dobre knjige, razmisli da proširiš svoje znanje na temu koja te interesuje, jer sada ćeš moći da učiš gradivo nekih od najprestižnijih škola na svetu. Stoga ne propusti ovu jedinstvenu priliku i pravac na učenje!

Ivy League škole su jedne od naprestižnijih univerziteta na svetu – 8 najznačajnijih su Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale, Columbia univerziteti, kao i University of Pennsylvania.

Ovih 8 škola nalazi se u prvih 15 najbolje rangiranih prema U.S. News & World Report-u.

Škole Ivy League su vrlo selektivne i jako je teško postati član njihovih zajednica. Dobra vest je što svi ovi univerziteti sada nude free online kurseve na nekoliko online platformi za kuseve.

online kursevi e1584631666204 Ivy League kursevi koje možeš da pohađaš potpuno besplatno

Do sada su kreirali oko 500 kurseva, a aktivno je oko 450. U nastavku pročitaj iz kojih sve oblasti možeš pohađati kurseve:

– Kompjuterske nauke
– Nauke o podacima
– Programiranje
– Humanističke nauke
– Business
– Umetnost i dizajn
– Socijalne nauke
– Zdravlje i medicina
– Inženjerstvo
– Matematika
– Pedagoške i profesorke veštine
– Lični razvoj

Ovde pronađi kurs koji te interesuje i iskoristi pametno svoje slobodno vreme.

Fotografije: unsplash.com

Miona

Comments