Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

Kako se “radi” ljubav prema sebi u 2020?

Sa liste (neispunjenih) odluka: 5 saveta kako da uspešno dođeš do željene figure

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Na proleće, naša kosa postaje tanja. Zbog pada imuniteta, dešava se da kosa gubi sjaj, lakše se kida, a pri češljanju vlasi se ne razmrse već razvlače poput žvake.

Zato je veoma važno da vodite računa o svojoj ishrani, unosite dovoljno tečnosti, pijete vitamine, ali i negujete svoju kosu.

Bar jednom nedeljno, trebalo bi da stavite pakovanje nakon pranja. Međutim, to ne znači da morate da otrčite u prodavnicu i u moru rafova birate pakovanje, ne znajući ni koje bi najpre rešilo vaš problem. Rešite ovaj problem, tako što ćete masku za kosu napraviti sami i to od sastojaka koje verovatno već imate u frižideru.

Recimo, ukoliko vam je kosa suva i deluje izmučeno, osvežićete je maskom sa jajima. Dva žumanceta pomešajte sa kašikom maslinovog ulja i pola kašike meda. Masku držite dvadeset minuta i isperite. Rezultati će vas zadiviti.

Banana je takođe dobra za kosu, jer je bogata vitaminima A, B i kalijumom. Ova maska se naročito preporučuje onima kojima se kosa brzo masti, jer reguliše lučenje sebuma na koži glave. Pola banane, pomešajte sa dve kašike mleka, dve kašike maslinovog ulja i dve kašičice meda. Držite petnaestak minuta i isperite. Posle samo dva puta primene primetićete da vam se kosa manje masti.

using natural ingredients on your hair will make it shine Iz kućne radinosti: Oporavite kosu prirodnim sastojcima

Limun je takođe dobar kod borbe sa masnom kosom, pa ukoliko napravite kombinaciju limuna, žumanceta i meda, stvorićete jednu od najdelotvornijih maski kada je u pitanju ovaj problem. Od limuna takođe i plava kosa posvetli. Tako da ukoliko želite da na prirodno plavoj kosi dobijete pramenove, koristite limun.

A za one dame koje vole da idu na bazen, preporučujemo masku od krastavca. One će neutralisati hlor koji se nakon kupanja zadržao u vlasima. Pomešajte jaje, maslinovo ulje i isitnjeni krastavac. Kosa će vam biti sveža i nahranjena.


Lenka Gatić

Editors choice