Na proleće, naša kosa postaje tanja. Zbog pada imuniteta, dešava se da kosa gubi sjaj, lakše se kida, a pri češljanju vlasi se ne razmrse već razvlače poput žvake.

Zato je veoma važno da vodite računa o svojoj ishrani, unosite dovoljno tečnosti, pijete vitamine, ali i negujete svoju kosu.

Bar jednom nedeljno, trebalo bi da stavite pakovanje nakon pranja. Međutim, to ne znači da morate da otrčite u prodavnicu i u moru rafova birate pakovanje, ne znajući ni koje bi najpre rešilo vaš problem. Rešite ovaj problem, tako što ćete masku za kosu napraviti sami i to od sastojaka koje verovatno već imate u frižideru.

Recimo, ukoliko vam je kosa suva i deluje izmučeno, osvežićete je maskom sa jajima. Dva žumanceta pomešajte sa kašikom maslinovog ulja i pola kašike meda. Masku držite dvadeset minuta i isperite. Rezultati će vas zadiviti.

Banana je takođe dobra za kosu, jer je bogata vitaminima A, B i kalijumom. Ova maska se naročito preporučuje onima kojima se kosa brzo masti, jer reguliše lučenje sebuma na koži glave. Pola banane, pomešajte sa dve kašike mleka, dve kašike maslinovog ulja i dve kašičice meda. Držite petnaestak minuta i isperite. Posle samo dva puta primene primetićete da vam se kosa manje masti.

using natural ingredients on your hair will make it shine Iz kućne radinosti: Oporavite kosu prirodnim sastojcima

Limun je takođe dobar kod borbe sa masnom kosom, pa ukoliko napravite kombinaciju limuna, žumanceta i meda, stvorićete jednu od najdelotvornijih maski kada je u pitanju ovaj problem. Od limuna takođe i plava kosa posvetli. Tako da ukoliko želite da na prirodno plavoj kosi dobijete pramenove, koristite limun.

A za one dame koje vole da idu na bazen, preporučujemo masku od krastavca. One će neutralisati hlor koji se nakon kupanja zadržao u vlasima. Pomešajte jaje, maslinovo ulje i isitnjeni krastavac. Kosa će vam biti sveža i nahranjena.


Lenka Gatić

Comments