Horoskop mnogo govori o vama, a između ostalog može reći kakvu biljku treba da izaberete. Sve na ovom svetu ima svoju energiju, i da bi biljka nesmetano rasla i cvetala, potrebno je i da dođe do uklapanja energija. To može biti razlog zašto vam se biljke suše bez ikakvog razloga, iako ih održavate tačno onako kako je potrebno.

Ovo su biljke koje će vam sigurno odgovarati jer su određene prema vašem horoskopskom znaku. Proleće je i možda je sada pravi trenutak da ih kupite i zasadite.

Ovan – Svekrvin jezik (Dracaena trifasciata)

Svekrvin jezik je lak za održavanje i to je upravo ono što Ovnovima treba. Oni nemaju strpljenja da se posvete detaljnom izučavanju kako se biljka gaji, dohrani i svim sitnicama na koje treba obratiti pažnju. Svekrvin jezik može izdržati u raznim uslovima, na slabijem i jačem suncu. Osim toga, Ovnovi nekad umeju da budu toliko brzopleti i verbalno netaktični da su njihove reči oštre kao i list svekrvinog jezika.

Bik – Krasula (Crassula ovata)

Bikove često krasi epitet da su materijalisti i hedonisti, zato nije ni čudno što se njihova energija uklapa sa energijom krasule. Poznato je da krasula donosi novac i sreću.

Blizanci – Tilandsia (Tillandsia)

Blizanci su vazdušni znak, a drugi naziv za biljku Tilandsia je air plant. Pored toga, Blizanci su društveni, a ova biljka voli da raste u društvu. Zato vam savetujemo da ne uzimate jedan primerak, nego više i zasadite ih jednu pored druge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mari-Ann (@mariann_nerum)

Rak – Sobna špargla (Plumosus Asparagus Fern)

Rakovi su “deca Meseca” i povezani su sa emocijama više nego bilo koji drugi znak horoskopa. Ova biljka će najviše odgovarati Rakovima zato što sobna špargla, baš kao i rakovi nikada ne prestaju da rastu i najviše im odgovaraju tamne prostorije.

Lav – Kalanchoe (Kalanchoe thyrsiflora)

Koliko Rakovi vole Mesec, toliko Lav voli Sunce. Zato je Lavovima potrebna biljka koja buja na svetlosti. Kalanchoe je biljka mesnatih listova i neobičnog izleda, privlači pažnju, baš kao i tipičan Lav.

Devica – Srcoliki filadendron (Philodendron hederaceum)

Nijedan horoskopski znak ne prate predrasude koliko Device. Ljudi rođeni od 23. avgusta do 22. septembra su organizovani, uredni, pa čak i hladni. Devici najviše odgovara filadendron jer je poznato da ovo nije vrsta cveća koja pravi nered.

Comments