Vaga – Spatifilum (Spathiphyllum)

Postoji preko 50 vrsta koje spadaju u Spatifilum, a mi mislimo na vrstu peace lily plant sa belim cvetovima. Ova biljka se često poklanja na sahranama. Energija ove biljke se uklapa sa energijom Vage, zato što oba imaju zaceljujuću i umirujuću energiju.

Škorpija – Ženski zmaj (Dracaena draco)

Škorpije odlikuje uzdržanost od pokazivanja emocija i teško drugima ukazuju poverenje. Ženski zmaj je biljka koja može biti i otrovna – baš kao i Škorpija sa svojim planovima i smicalicama. A u suštini su one duboko emotivne osobe koje su uplašene da će biti povređene.

Strelac – Pauk biljka (Chlorophytum comosum)

Nijedan znak zodijaka nije toliko pozitivan kao Strelac. Zato će njima zasigurno dopasti pauk biljka (ili zeleni ljiljan) za koju se veruje da donosi dobru sreću i popravlja raspoloženje.

Jarac – Scindapsus (Pothos Collection)

Scindapsus je veoma izdržljiva biljka koja može “odraditi svoj posao” u različitim uslovima. U tom smislu slična je kao vredni i prizemni Jarac. Pored toga, Jarac je dovoljno odgovoran da može izdržati i daleko zahtevnije biljke.

Vodolija – Spiralna albuka (Albuca Spiralis)

Vodolije su originalne, idu svojim putem i ne trude se da se ikome dopadnu. One su kreativci koji su drugačiji od drugih. Zato se njihova energija u potpunosti poklapa sa spiralnom albukom, koja raste tako što joj se listovi uvijaju.

Ribe – Aloe Vera (Aloe Vera)

Pronašli smo srodnu dušu kada su u pitanju biljke za Ribe, a to je aloe vera. Poznato je da ova biljka pomaže prilikom zarastanja rana, njen gel neguje i obnavlja. Ribe poseduju istu takvu energiju, tako da nas ne bi čudilo da već imate jednu saksiju sa aloe verom u kući.

Naslovna fotografija: instagram.com/plantvibes1

Jovana Petković

Comments