Još 2017. godine Amazon je zakupio prava za snimanje Lord of the Rings serije, a dve godine kasnije je objavljeno da Amazon snima seriju na Novom Zelandu, na istim lokacijama gde Jackson snimao film. I onda je dve godine trajalo zatišje, sve do sad. Izašao je prvi tizer i sada nas je sve uhvatila nostalgija za magičnim Srednjim svetom. Cena prve sezone iznosi 450 000 000 dolara – što je čini najskupljom serijom ikada snimljenom, a evo i tog famoznog tizera.

Ovaj video, zapravo, predstavlja objavu naziva serije, a njeno zvanično ime glasiće: The Lord of the Rings: The Rings of PowerU tizeru se spominju i poznate reči koje je vilenjakinja Galadriel izgovorila u prvom delu LOTR: “Three rings for the Elven kings under the sky. Seven for the dwarf lords in their halls of stone. Nine for mortal men, doomed to die. One for the dark lord on his dark throne in the land of Mordor where the shadows lie”. 

Rings of Power će predstavljati stub na kojem su satkane sve Tolkinove priče: kovanje prstena (koje možemo videti i na snimku), uzdizanje mračnog gospodara Saurona, priča o Númenoru i poslednji savez između ljudi i vilenjaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIA Market (@miamarketrome)

Koje su nam informacije za sada poznate o ovoj seriji:

Ova epska priča će biti smeštena u periodu pre Hobita i događaja u filmu Lord of the Rings. Tu ćemo imati prilike da vidimo likove koji su nam već poznati, ali i one koji nisu. Kako su se uzdizala velika kraljevstva ljudi, patuljaka i vilenjaka, kao i njihov pad. Imaćemo prilike da vidimo kako je nastao najzlobniji lik kojeg je Tolkinovo pero ikada napisalo.

Priče Srednjeg sveta su podeljene na četiri perioda, ono što smo imali prilke da vidimo u filmu je treći period, a serija će se ticati drugog razdoblja, gde se Sauron prvi put prikuplja moć i biva (privremeno) poražen.

Comments